Sci-fi: Sky kapitány és a Holnap világaMozifilmek
A film megdöbbentő hírrel kezdődik: híres tudósok tűnnek el titokzatos módon, szerte a világon. >>>
A film megdöbbentő hírrel kezdődik: híres tudósok tűnnek el titokzatos módon, szerte a világon. Hamarosan halálosan félelmetes, óriási robotok jelennek meg s tipornak szét mindent New York utcáin, autókat hajigálva és épületeket zúzva pozdorjává, kisvártatva pedig a Hindenburg III nevű, gigantikus léghajó landol az Empire State Building tetején.
E sorozatos rejtélynek ügyében kezd el nyomozni Polly Perkins (Gwyneth Paltrow), a Chronicle riportere, aki régi szerelmét, Joseph Sullivan kapitányt (Jude Law) - a Sky kapitánynak nevezett - bravúros képességű és vakmerő repülős tisztet is megnyeri az ügynek. Polly és Sky Kapitány útjuk során a Himalája hegyláncai között egy robbanószerekkel behálózott, óriási jégbarlang csapdájába esnek, később Shangri-La csendes és nyugodalmas völgyébe vetődnek, majd rémisztő repülő szerkezetekkel keverednek harcba, utóbb sikeresen landolnak a több ezer méter magasságban lebegő, mozgó léghajóra, és részük van a víz alatti repülés csodálatos élményében is. Céljuk Dr. Totenkopf hollétének felkutatása, mert ez az ördögi elme az értelmi szerzője a világ elpusztítását célzó őrült tervnek. Veszélyes missziójukban segít nekik egy csak nőkből álló, vízi- és szárazföldi kombinált hadműveletekre kiképzett század és bátor parancsnokuk, Franky Cook (Angelina Jolie) valamint a műszaki zseni Dex (Giovanni Ribisi) is. Lehet, hogy Polly Perkins és Sky Kapitány az egyedüli remény bolygónk számára? Vajon időben megtalálja-e két bátor lélek a ravasz és megfoghatatlan Totenkopfot?
Az elsőfilmes Kerry Conran mintegy 2000 speciális effektet felsorakoztató filmje 7 éven át készült. A teljes egészében kék háttérrel forgatott film minden egyes képkockáját utólag töltöttek ki digitális módszerrel. Az eddig soha nem látott technikai újításokban bővelkedő Sky kapitány és a Holnap Világa igazi filmtörténeti jelentőségű alkotás. A film hangulatában legalább annyira jár Orson Welles nyomdokain, mint amennyire idézi H. G. Wells világát is, miközben tele van provokatív paradoxonokkal. Egy csodálatos kézműves alkotás, amely teljes mértékben gépen készült. Egy soha nem létezett régi-új világ víziójával kápráztat el minket, egy olyan képzeletbeli, elvarázsolt világgal, mint Óz birodalma, ahol semmi sem egészen az, aminek látszik.

Sky kapitány és a Holnap világa
Sky Captain and the World of Tomorrow
amerikai film 2004
sci-fi, kaland

Szereplők:
Jude Law
Gwyneth Paltrow
Giovanni Ribisi
Bai Ling
Angelina Jolie
Casey Affleck
Michael Gambon
Trevor Baxter
Julian Curry
Rendező: Kerry Conran
Forgatókönyv: Kerry Conran
Operatőr: Eric Adkins
Zene: Edward Shearmur
Gyártó stúdió: Paramount
Forgalmazza: SPI International
Hivatalos honlap
Hossz: 106 perc

Mozipremier: 2005 Augusztus 18.
  • Ehhez a cikkhez: Sky kapitány és a Holnap világa jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 4
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek