Kalandfilm: A Gyűrűk Ura - A két toronyDVD filmek
Az elsõ rész végén, Boromir (Sean Bean) hõsi halála után felbomlik a Szövetség: Frodó és Csavardi Samu elmenekül, a többieket pedig szétszórja egy ork banda >>>

Az elsõ rész végén, Boromir (Sean Bean) hõsi halála után felbomlik a Szövetség: Frodó és Csavardi Samu elmenekül, a többieket pedig szétszórja egy ork banda váratlan támadása. Gandalf egy alvilági szellemmel folytatott csatában a mélybe zuhan. A Szövetség három csoportra bomlik ugyan, de tagjai a korábbihoz hasonló elszántsággal folytatják hõsi küldetésüket.

Három Gyûrû ragyogjon a tünde-királyok kezén,
Hét a nemes törpök jussa, kiknek háza cifra kõ,
Kilencet halandó ember ujján csillantson a fény,
Egyet hordjon a Sötét Úr, szolganyájat terelõ,
Mordor éjfekete földjén, sûrû árnyak mezején.
Egy Gyûrû mind fölött, Egy Gyûrû kegyetlen,
Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen,
Mordor éjfekete földjén, sûrû árnyak mezején.

Zsákos Frodó (Elijah Wood) és Csavardi Samu (Sean Astin) eltéved az Emyn Muil hegyek, dombok szabdalta vidékén; itt fedezik fel, hogy a rejtélyes Gollam (Andy Serkis) a nyomukban van. A kis szörnyeteg, aki maga is "megfertõzõdött" a Gyûrû hatalmától, rájuk támad, de a két hobbitnak sikerül legyõznie. Gollam, szabadulásáért cserébe - és persze a Gyûrû utáni titkos vágyától hajtva - megígéri, hogy rejtekutakon elvezeti õket Mordor Fekete Kapuihoz. Samu bizalmatlanul hallgatja Gollam ajánlatát, Frodó azonban megkönyörül az ocsmány támadón, aki, csakúgy, mint õ, valaha szintén birtokolta a Gyûrût.
Aragorn (Viggo Mortensen), Legolas, a tündér íjász (Orlando Bloom) és Gimli, a törp (John-Rhys Davies) idõközben Középföldén át megérkezik az ostromlott Rohan királysághoz, melynek egykor nagyhatalmú királyát, Théodent (Bernard Hill) most gonosz tanácsadója, Kígyónyelv (Brad Dourif) és titkos szövetségese, Szarumán varázsa tartja bûvkörében. Éowyn (Miranda Otto), a király unokahúga felismeri a harcos Aragornban a nemes és bölcs királyi utódot, akiben vonzalom ébred ugyan a lány iránt, de közben egy pillanatra sem felejti el a tünde Arwen iránt érzett olthatatlan szerelmét és egymásnak tett ígéretüket.
Gandalf (Ian McKellen), aki Balroggal vívott küzdelme után Fehér Gandalfként születik újjá, emlékezteti Aragornt feladatára: egyesítenie kell Rohan népét az emberi nem utolsó bástyájával, Gondorral.
Eközben a két fogságba esett hobbit, Trufa (Dominic Monaghan) és Pippin (Billy Boyd) az uruk-hai-ok elõl a rejtelmes Fangorn-erdõbe menekül, és nem várt szövetségesre talál a vén fák között Szilszakáll, a beszélni és járni képes fa-pásztor személyében, kinek Szarumán megtizedelte egykor hatalmas erdejét.
A Szövetség tagjai, akik bár a küldetés során folyamatosan szembekerülnek az ellenség minden képzeletet felülmúló túlerejével és gonoszságával, megtapasztalják népük bátorságát és eddig nem látott erejét. Jól tudják, hogy csak együtt szállhatnak szembe Szauron és Szarumán hatalmas haderejével, mely a két torony felol érkezik: az egyik az Orthanc Erõd, ahol az áruló Szarumán az orkok mintájára megteremtette tízezer fõs uruk-hai seregét, a másik pedig Barad-dur (más néven Sötét Torony), Szauron Mordor földjén magasodó fellegvára.

A filmet 6 kategóriában jelölték Oscar-díjra!

A Gyűrűk Ura - A két torony
The Lord of the Rings: The Two Towers
újzélandi-amerikai film 2002
fantasy, kaland

Szereplők:
Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Liv Tyler, Sean Astin, Cate Blanchett, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Christopher Lee, Miranda Otto, Bernard Hill, Brad Dourif
Rendező: Peter Jackson
Gyártó stúdió: New Line Cinema
Forgalmazza: Warner Home Video
Hossz: 172 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1 Ex
Szinkronok: magyar, angol
Feliratok: magyar, angol
Kép: 2.35:1
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Magyar nyelvű extrák
Werkfilm - A kulisszák mögött: a Két torony forgatásán
Werkfilm - A kulisszák mögött: visszatérés Középföldére
Werkfilm - Sean Astin rövidfilmje: A kicsi, a nagy és a közepes
Kisfilm - A sötétség erői
Kisfilm - Középfölde hangjai
Kisfilm - Edoras, Rohan fővárosa
Kisfilm - Középfölde teremtményei
Kisfilm - Fehér Gandalf
Kisfilm - A fegyverzetek
Kisfilm - A Helm-szurdoki csata
Kisfilm - Gollam életrekeltése
Speciális extra - Így készül a folytatás - bepillantás a Király visszatér forgatásába
Előzetesek
TV-reklám(ok)
Játék - A király visszatér - az Electronic Arts videojátéka
DVD ajánló(k) - Ilyen lesz A két torony bővített változata

DVD Premier: 2003 Augusztus 26.

FrodoGollam
GollamGandalf
ArwenGandalf
Gimli
Gimli
Gollam


  • Ehhez a cikkhez: A Gyűrűk Ura - A két torony jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek