Vígjáték: Fekete kefeMozifilmek
A film, négy fiatal fiú, kényszerű, de ártalmatlan ámokfutását dolgozza fel. A történet egy nap alatt játszódik. >>>

Fekete kefe

magyar film (2005)
vígjáték

A film, négy fiatal fiú, kényszerű, de ártalmatlan ámokfutását dolgozza fel. A történet egy nap alatt játszódik. Zoli a teológus hallgató, Döfi a festő, Anti a hobby költő és Papi, aki általában csendben van és semmit nem csinál, arra kényszerül, hogy munkát vállaljon, mivel élni kell és ehhez némi pénzt kell keresni. Zoli, aki egy-két hónapja Pejkernek a kéményseprő és kéménybélelő középvállalkozónak dolgozik, egy reggel magával viszi három haverját, mert a vállalkozónak bejött egy kecsegtető munka Pesten, az úgynevezett kéménybélelés és ehhez több ember kell. Az elmúlt egy-két hónapban Zolinak annyi volt a dolga, hogy a házakat járva, beszedje az éves kéményseprési átalánydíjat a lakóktól, és ha valahol nem szelelt a kémény ledugjon rajta egy kefét, vagy esetleg egy láncos vasgolyót eresszen bele. Eközben elméletileg megtanulta a kéménybélelést is.
Ma reggel eljött a nagy nap, és az átalánydíjak beszedése mellett, bélelni kell. Délelőtt a beszedést kell elvégezni Cinkotán, délután pedig kéményeket bélelni a pesti háztetőkön. Zoli, elhozta három barátját, azt hazudva Pejkernek a vállalkozónak, hogy a fiúknak mindent megtanított, és minden rendben lesz. Úgy megalakul a kéményseprő és bélelő csoport, akiknek igazából fogalmuk sincsen a rájuk váró munkáról.


Szereplők:
Bánki Gergő, Réthelyi András, Hajduk Károly, Hernádi Csaba, Nagy Zsolt, Balikó Tamás, Gáspár Imola, Andrew Hefler, Barabás Kiss Zoltán, Kardos Róbert
Rendező:
Vranik Roland
Forgatókönyv:
Vranik Roland, Pohárnok Gergely
Operatőr:
Pohárnok Gergely
Gyártó stúdió:
Filmteam, Filmpartners, Inforg Stúdió
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 80 percMozipremier: 2005. szeptember 1.
  • Ehhez a cikkhez: Fekete kefe jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek