Filmek - mozi-dvd.hu

A fiók

Dátum: 2005. október 01. szombat, 08:15
Rovat: DVD filmek
Kategória: Thriller
1992-ben Jack Starks (Adrien Brody), a katonai veterán amnéziás állapotban tér vissza Irakból szülővárosába, Vermontba. >>>
1992-ben Jack Starks (Adrien Brody), a katonai veterán amnéziás állapotban tér vissza Irakból szülővárosába, Vermontba. Amikor rendőrgyilkosság vádjával elmegyógyintézetbe zárják, egy különös orvos, Dr. Becker (Kris Kristofferson) kísérleti gyógyszerek felhasználásával ijesztő kezelésnek veti alá. Egy kényszerzubbonynak tűnő szerkezetet húz Jackre, majd az alagsori hullakamra egyik holttesttárolójába zárja az egykori katonát.

Az eljárás egy jövőbeli hallucinációs utazásra küldi Jacket, ahol kétkedve kell szembesülnie egy olyan jövővel, amelyben ő már nem játszik szerepet. Jackie (Keira Knightley), a kislány, akivel a gyilkosság előtt utoljára találkozott, és aki azóta természetesen már felnőtt, közli vele, hogy Jack Starks 1993-ban, 4 nappal a kezelés megkezdése után meghal(t), a holttestét egy autóút mellett találták meg. Úgy már csak egyetlen kérdés van, amely számít: képes-e Jackie, akivel a jövőben (felnőttként) újra találkozott, megmenteni őt a haláltól?

John Maybury (Ördögi szerelem) drámaiságot sem nélkülöző pszichothrillerében a múlt-jelen-jövő idősíkjai közti összefüggést boncolgatja az Oscar-díjas Adrien Brody (King Kong, A falu) és Keira Knightley (Büszkeség és balítélet, Domino) főszereplésével.

A fiók
The Jacket
amerikai, brit 2005
thriller

Szereplők:
Adrien Brody, Keira Knightley, Jake Broder, Daniel Craig, Kris Kristofferson, Jennifer Jason Leigh, Kelly Lynch, Brad Renfro
Rendező: John Maybury
Forgatókönyv: Massy Tadjedin
Operatőr: Peter Deming
Vágó: Emma E. Hickox
Zene: Brian Eno
Gyártó stúdió:
Mandalay Pictures/Warner Independent Pictures/Section Eight Ltd./VIP 2+3 Medienfonds
Forgalmazza: SPI International
Hivatalos honlap
Hossz: 102 perc
DVD Információk:
Hang: 5.1
Szinkronok: angol, magyar
Feliratok: angol, magyar
Kép: 2.40:1
DVD Extrák: -
DVD Premier: 2005 Szeptember 29.