Filmek - mozi-dvd.hu

A bűvös körhinta

Dátum: 2005. október 03. hétfő, 08:50
Rovat: Mozifilmek
Kategória:
Az Elvarázsolt Faluban, jégbe fagyva, mozdulatlanul áll a bűvös körhinta. Ez Zuzmor, a gonosz rugólábú >>>
Az Elvarázsolt Faluban, jégbe fagyva, mozdulatlanul áll a bűvös körhinta. Ez Zuzmor, a gonosz rugólábú varázsló műve, aki azon fáradozik, hogy leigázza, és az örök jég fagyos birodalmává tegye a Földet. Zuzmorral egy jóságos, varázsló, Zizidor veszi fel a küzdelmet, akinek a lábai helyén szintén rugók vannak. Ám ő is csak addig ugrál, amíg meg nem fagyasztja a jégszívű Zuzmor! Nem marad más hátra, Zizidor barátai kénytelenek csatarendbe állni a Föld megmentéséÄ?Ĺ rt. Négy olyan figura, akik akcióhősként kissé valószínűtlenek, de a szívük aranyból van: Brian, az epekedő, szerelmes csiga, Dalária, az operaénekes tehén, Dylan, a bódult, filozofikus hajlamú rocker nyúl és Dugó, a leszokóban lévő édességfüggő kutyus.
Csak három varázserejű gyémánt megszerzésével tudja ez a bizarr, de rettenthetetlen és elszánt csapat megállítani és visszafordítani a létüket fenyegető jegesedést.


Zizidor utolsó erejével még egy kedves kis piros Gőzöst varázsol elő barátai számára, no meg egy titokzatos térképet. Így aztán a vonakodó kalandkeresők boldog otthonukat elhagyva, veszélyes útra kelnek a fagyos észak felé.
Elkeseredett versenyfutás kezdődik Zuzmorral, az ő hű alattvalójával, Sammel, az őrszemmel és az idővel, egy tüzet okádó vulkán forrva bugyogó láváján át, egy csapdákkal teli trópusi szentély legmélyéig hatolva, óriási jeges pusztaságokon és hófödte csúcsokon keresztül.
Vajon győzedelmeskedhet-e négy hősünk a legyőzhetetlennek tűnő gonosz Zuzmoron? Bátorságra, ravasz fortélyokra és a barátság erejére van szükségük ahhoz, hogy túljárjanak az ellenség eszén, hogy újra kisüthessen a Nap, kizöldülhessenek a rétek, és újra elindulhasson a bűvös körhinta!

A bűvös körhinta
The Magic Roundabout
angol, francia film 2005
animációs, családi

Szereplők:
(Eredeti hangok): Tom Baker, Jim Broadbent, Lee Evans, Ian McKellen, Kylie Minogue, Bill Nighy, Robbie Williams
Magyar hangok: Végvári Tamás, Tahi Tóth László, Gyabronka József, Náray Erika, Galambos Péter, Görög László, Lux Ádám, Csuja Imre
Rendezők: Dave Borthwick, Jean Duval
Forgatókönyv:
Paul Bassett, Serge Danot
Vágó: Mathieu Morfin
Zene: Mark Thomas
Gyártó stúdió:
Action Films, Pathé Cinéma, bolexbrothers limited
Forgalmazza: SPI International
Hivatalos honlap
Hossz: 85 perc

Mozipremier: 2005 Október 13.