Filmek - mozi-dvd.hu

Wallace és Gromit

Dátum: 2005. október 21. péntek, 19:16
Rovat: Mozifilmek
Kategória:
Ahogy közeledik a szokásos éves Zöldségóriás Verseny, kitör a "vege-mánia" Wallace és Gromit >>>
Wallace és Gromit és az Elvetemült Veteménylény
Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit
angol film 2005
animációs, gyurmafilm

Ahogy közeledik a szokásos éves Zöldségóriás Verseny, kitör a "vege-mánia" Wallace és Gromit szomszédságában. A két vállalkozó kedvű cimbora nagyot kaszál a rágcsálóhárító rendszerrel, amely humánus módon tartja távol a szent kerteket megszállni szándékozó nyúlhadat.

Ám hirtelen egy hatalmas, rejtélyes, zöldségdúló "fenevad" kezd garázdálkodni a környéken, éjszakánként megtámadja a városka értékes parcelláit, és elpusztít mindent, ami az útjába kerül. A verseny házigazdája, Lady Tottington kétségbeesetten próbálja menteni a menthetőt, ezért megbízza Wallace-t és Gromitot, hogy kapják el a lényt.
Azonban lesben áll Lady Tottington sznob udvarlója, Victor Quartermaine is, aki inkább lelőné a fenevadat, hogy a helyi hős pózában tetszeleghessen - no meg hogy elnyerje szíve hölgyének kezét.
Mivel a verseny sorsa forog kockán, Lady Tottington végül kénytelen megengedni Victornak, hogy levadássza a zöldségzabáló fosztogatót. Ám azt nem is sejti, hogy Victor valódi terve végzetes következményekkel járhat a Ladyre - sőt, két hősünkre nézve is.

Szereplők:
Eredeti hangok: Peter Sallis, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Peter Kay
Rendező:
Steve Box,
Nick Park
Forgatókönyv:
Bob Baker
Steve Box
Mark Burton
Nick Park
Zene:
James Michael Dooley
Julian Nott
Gyártó stúdió:
Dreamworks
Aardman Animations
Forgalmazza:
UIP-Duna Film
Hivatalos honlap
Hossz: 94 perc

Mozipremier: 2005 Október 27.