Filmek - mozi-dvd.hu

Grimm

Dátum: 2005. november 07. hétfő, 18:31
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Horror film
Will Grimm (Matt Damon) és testvére, Jake Grimm (Heath Ledger) élete azzal telik, hogy faluról falura járván leküzdenek >>>
Will Grimm (Matt Damon) és testvére, Jake Grimm (Heath Ledger) élete azzal telik, hogy faluról falura járván leküzdenek mindenféle, az útjukba - véletlenül vagy szándékosan - kerülő különös, nemegyszer természetfeletti szörnyetegeket, amelyek a helyi lakosság életére törnek... Vagy legalábbis ahogyan ügyfeleik hiszik a dolgokat. Mert igazság szerint a Grimm testvérek nem mások, mint sikeresen tevékenykedő szélhámosok, akik rendkívül okosan rendezik meg a különféle szellemek és fenevadak támadásait, hogy "semlegesítve" saját kreálmányaikat végül megfelelő pénzmennyiséget felmarkolva tűnjenek el a balfenéken.

Egy nap a fivérek egy városkába érkeznek, ahol különös megrendelés vár rájuk: néhány helyi lakosból kell kiűzniük a beléjük költözött gonosz szellemeket. Will és Jake azonban egyvalamit nem tudnak, hogy a kis közösség lakóhelyét egy valódi elátkozott erdő határolja, és hogy fiatal lányok egymás után tűnnek el a félelmetes fák között. A Grimm testvéreknek ezért - feledve eddigi színészkedéseiket - életük védelmében villámgyorsan meg kell tanulniuk, hogyan kell kapcsolatba kerülni a valódi, fegyverként használható mágiákkal. Szerencsére azonban nem maradnak egyedül, mivel a bájos és rettenthetetlen Angelika (Lena Headey) szegődik melléjük az igazi szellemekkel vívott harcban.
Grimm

Grimm

Grimm
A természetfeletti történeteiről ismert Ehren Kruger (A kör, A kör 2., A titkok kulcsa) forgatókönyvét az a Terry Gilliam (Félelem és reszketés Las Vegas-ban, 12 majom) vitte vászonra, aki utoljára 1998-ban rendezett filmet. A Grimm testvérek fikciós kalandjai bőven tobzódnak a hagyományos horrorelemekben, miközben a feszültségoldó humort sem vetik meg.

Grimm
The Brothers Grimm
amerikai, cseh film 2005
fantasy, horror, thriller


Szereplők:
Matt Damon, Heath Ledger, Monica Bellucci, Peter Stormare, Jonathan Pryce, Lena Headey
Rendező: Terry Gilliam
Forgatókönyv:
Ehren Kruger
Operatőr:
Newton Thomas Sigel
Vágó: Lesley Walker
Zene: Dario Marianelli
Gyártó stúdió:
The Weinstein Company, Dimension Films
Forgalmazza: SPI International
Hivatalos honlap
Hossz: 118 perc

Mozipremier: 2005 November 10.
Grimm