Vígjáték: Tapló télapóDVD filmek
Willie (Billy Bob Thornton) szakmáját tekintve betörő, de amint eljön a Karácsony, felölti Mikulás-gúnyáját, hogy >>>
Tapló télapó
Bad Santa
amerikai film 2003
vígjáték

Willie (Billy Bob Thornton) szakmáját tekintve betörő, de amint eljön a Karácsony, felölti Mikulás-gúnyáját, hogy "vertikális kihívásokkal küszködő" barátjával (Tony Cox) kifosszák a munkahelyüket. Mint minden évben, most is eljön az ünnep, így itt az ideje, hogy megszerezze főhősünk az egész évre elegendő pénzmennyiséget. Csakhogy évről-évre nagyobb alkoholista lesz, és egyre kevésbé válogat az ágyba vihető nők között. Úgy munkahelyén felfigyelnek rá, és mélynövésű barátja is egyre gyakrabban borul ki miatta. "Mikulásunknak" mellesleg nincs hol laknia, de egy korát és önbizalmát tekintve kicsi, ám méretét nézve hatalmas kisfiú (Brett Kelly) szívesen befogadja, rendszeres információszolgáltatásért cserébe.
Telnek a napok, jönnek az ünnepek, a "Mikulás" egyre részegebb, a törpe egyre idegesebb, a kisfiú pedig egyre fárasztóbb. Ám valamiből meg kell élni, úgyhogy jöhet a betörés!

Billy Bob Thornton-t (Az ember, aki ott se volt) a karakter megformálásáért Golden Globe-díjra jelöltek, de a többiek alakítása is frenetikus: Tony Cox (Én, és én meg az Irén) az alacsonynövésű fekete, Bernie Mac (Mr. 3000) pedig a főnök szerepében mókázik, rajtuk kívül többek közt feltűnik Lauren Graham a szerető, Brett Kelly a kölyök, és a megboldogult John Ritter a plázaigazgató szerepében is.

A film nem a megszokott aranyos karácsonyi vígjáték, hanem inkább fekete humor formájában célozza meg a közönséget.

Durva beszéd, érdekes karakterek, hatalmas poénok. Talán ezért is lehetett hazájában olyan sikeres a Tapló télapó, annak ellenére, hogy az egyik legmagasabb korhatár-besorolást kapta. A film rendezői változata, mely 7 perccel hosszabb, még az eredetin is túltesz.

Szereplők:
Billy Bob Thornton, Tony Cox, Brett Kelly, Lauren Graham, Lauren Tom, Bernie Mac, John Ritter, Ajay Naidu, Lorna Scott, Harrison Bieker
Rendező: Terry Zwi
Forgatókönyv: Glenn Ficarra, John Requa
Operatőr: Jamie Anderson
Vágó: Robert Hoffman
Zene: David Kitay
Gyártó stúdió: Dimension Films
Forgalmazza: SPI International
Hossz: 98 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1, 2.0
Szinkronok: angol, magyar
Felirat: magyar
Kép: 1.85:1
DVD Extrák:
ajánló, bakiparádé, interjúk, kimaradt jelenet(ek), tv spot, werkfilm

DVD Premier: 2005 November 10.
  • Ehhez a cikkhez: Tapló télapó jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 3 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek