Filmek - mozi-dvd.hu

A nap birodalma

Dátum: 2005. december 11. vasárnap, 15:41
Rovat: DVD filmek
Kategória: Háborús film
Steven Spielberg korunk egyik legnagyobb mesemondója. Történetei mindig a valóság és képzelet találkozásáról szólnak: hősei olyan emberek, akiknek >>>
Steven Spielberg korunk egyik legnagyobb mesemondója. Történetei mindig a valóság és képzelet találkozásáról szólnak: hősei olyan emberek, akiknek fantáziája életük legfontosabb társa.
Spielberg filmjének hőse egy kisfiú, aki szüleivel Kína egyik legnagyobb városában, a csodálatos Sanghaiban él, a második világháború idején ott kialakított, diplomáciai védettséget élvező övezetben. Miközben a világ lángbaborul, a Sanghai-i nemezetközi kolónia tagjai folytatják golfozással, teniszezéssel és koktélpartikkal tartkított hétköznapjaikat. Ám a japán hadsereg, amely elfoglalta a hatalmas országot, egy idő után felrúgja a megegyezést, és bevonul a diplomáciai övezetbe is. Jim a pánik keltette forgatagban elsodródik szülei mellől, és magára marad a háború kellős közepén. Elfogják, fogolytáborba kerül, és ott kell megtanulnia a túlélés kegyetlen fortélyait.
A háború embertelensége és egy kisfiú mindent meséssé alakító fantáziája küzd egymás ellen ebben a mindvégig izgalmas, érdekes és megható filmben.

A film 1988-ban 6 Oscar-jelölése mellett számtalan díjat és elismerést kapott - többek között a BAFTA (Brit Filmakadémia), a Nemzetközi Kritikusok Szövetsége és az ASC (Amerikai Operatőrök Szövetsége) kitüntetéseit.

A nap birodalma - 2 DVD
Empire of the Sun
amerikai film 1987
háborús, dráma

Szereplők:
Christian Bale, John Malkovich, Miranda Richardson, Nigel Havers, Joe Pantoliano, Ben Stiller
Rendező: Steven Spielberg
Gyártó stúdió: Warner Bros.
Forgalmazza: Warner Home Video
Hossz: 146 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar, angol, cseh
Feliratok: magyar, angol, cseh
Kép: 1.85 : 1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Alkotók és szereplők bemutatása
Dokumentumfilm - Kínai Odüsszeia (49' - magyar felirattal)
Eredeti előzetes

DVD Kritika

DVD Premier: 2005 November 17.