Kalandfilm: King KongMozifilmek
1933-at írunk, amikor a gazdasági válság mindenki életére rányomja bélyegét. A varietészínésznő Ann Darrow >>>
1933-at írunk, amikor a gazdasági válság mindenki életére rányomja bélyegét. A varietészínésznő Ann Darrow (Naomi Watts) munka nélkül tengődik New Yorkban. Egy napon megpróbál almát lopni egy gyümölcsárustól, de lelepleződik. Szorult helyzetéből egy filmrendező, Carl Denham (Jack Black) menti meg. A vállalkozó szellemű és kalandvágyó Denhamtól sem áll távol a lopás, hiszen nem sokkal azelőtt emelte el legutóbbi, befejezetlen filmje egyetlen példányát stúdiója vezetői elől, akik azzal fenyegették, hogy nem adják meg a film befejezéshez szükséges pénzt.
Carlnak a nap végéig össze kell szednie csapatát, és felszállni egy Szingapúrba tartó gőzösre, ha be akarja fejezni akciódús útifilmjét. Biztos benne, hogy ez a műve végre kivívja majd a megérdemelt elismerést... és bár munkatársai úgy tudják, Szingapúrban reméli kivívni az elismerést, Denham valójában a misztikus és legendákkal övezett Koponya-szigetről szeretne filmet készíteni.
Carl szerencsétlenségére a főszereplő színésznő faképnél hagyta, ezért nagyon örül, amikor belebotlik Annbe, akire tökéletesen illenek az előre elkészült jelmezek is. Ann először vonakodik elszerződni, egészen addig, amíg meg nem tudja, hogy a film forgatókönyvét a feltörekvő és egyre inkább elismert Jack Driscoll (Adrien Brody) drámaíró szerezte.
Denham filmje újdonsült sztárjával és kelletlen forgatókönyvírójával együtt száll fel a hajóra, amely elindul velük New York-ból egy olyan úticél felé, amelyet egyikük sem tudott volna elképzelni...

King Kong
amerikai film 2005
kaland, dráma

Szereplők:
Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Andy Serkis, Thomas Kretschmann, Colin Hanks, Kyle Chandler, Evan Parke, Lobo Chan, Jamie Bell, John Sumner, Craig Hall, Geraldine Brophy, Will Wallace, Joe Folau, Ray Woolf, John Clarke, Joe Folau, Will Wallace, Pip Mushin, Jed Brophy, Jason Whyte
Rendező: Peter Jackson
Forgatókönyv:
Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens
Operatőr: Andrew Lesnie
Vágó: Jamie Selkirk
Zene: Howard Shore
Gyártó stúdió: Universal Pictures
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Hivatalos honlap
Magyar honlap

Mozipremier: 2005 December 15.
  • Ehhez a cikkhez: King Kong jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek