Filmek - mozi-dvd.hu

A Rashevski tangó

Dátum: 2005. december 13. kedd, 10:56
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Romantikus film
Ha van igazi liberális zsidó család, hát a Rashevskik azok. Mégis, a 81 éves Rosa nagymama halála teljesen felkészületlenül >>>
Ha van igazi liberális zsidó család, hát a Rashevskik azok. Mégis, a 81 éves Rosa nagymama halála teljesen felkészületlenül éri a gyerekeket és az unokákat. Ugyanis - bár Rosa mama a vallást és különösképpen rabbikat egész életében szívből utálta - mindenki megrökönyödésére egy zsidótemetőben váltott sírhelyet magának. Ráadásul szembesülniük kell az elkerülhetetlen kérdéssel: vajon melyik hagyományos szertartás szerint kellene eltemetni a nagyit?
Rosa halálával intenzív vallási útkeresés indul a Rashevskik életében, kezdve Nina (Tania Garbarski) kinyilatkoztatásával, miszerint hithű zsidó családot akar alapítani, egészen Ric (Rudi Rosenberg) és muszlim barátnője (Selma Kouchy) fordulatos kapcsolatáig.
Hogy a helyzet tovább bonyolódjon, a nagymama temetésén felbukkan Antoine (Hippolyte Girardot), a család nem zsidó barátja, és azonnal beleszeret a régen látott Ninába. Amikor megtudja, hogy a lány csak zsidó férfihoz hajlandó hozzámenni, természetesen megpróbál megoldást találni...

Sok humorral, szórakoztatóan meséli el a film a Rashevskik történetét, kutatásukat identitásuk, zsidó gyökereik és hagyományaik értelme után. Sam Garbarski rendező első nagyjátékfilmje Franciaországban a 2003-as év egyik meglepetésfilmje volt.

A Rashevski tangó
Le Tango des Rashevski
francia, belga film 2003
romantikus

Szereplők:
Nathan Cogan, Daniel Mesguich, Michel Jonasz, Tania Garbarski, Hippolyte Girardot, Rudi Rosenberg
Rendező: Sam Gabarski
Forgatókönyv: Philippe Blasband
Operatőr: Virginie Saint Martin
Vágó: Ludo Troch
Zene: Michael Galasso
Gyártó stúdió:
Entre Chien et Loup, Archipel 35, Samsa Film, Ateliers de Baere, WFE
Forgalmazza: SzimplaFilm
Hossz: 90 perc

Mozipremier: 2005 December 15.