Dráma: Lélektől lélekigDVD filmek
1870-ben Jamie Dodd (Joseph Fiennes), egy fiatal tudós az emberiség titokzatos eredetét kutatja, azt a hiányzó láncszemet, amely >>>
1870-ben Jamie Dodd (Joseph Fiennes), egy fiatal tudós az emberiség titokzatos eredetét kutatja, azt a hiányzó láncszemet, amely összekapcsolhatná a majmokat és az emberi fajt. Meg van győződve arról, hogy a legendás pigmeusokról - akiket érintetlenül hagyott a nyugati civilizáció - szóló tanulmány megadhatja a választ erre az antropológiai kulcskérdésre. Dodd Afrikában rátalál a vademberekre Elena van den Ende (Kristin Scott Thomas), egy gyönyörű és titokzatos kalandornő segítségével, aki vadállatokkal kereskedik az európai állatkertekkel.
Egy életveszélyes hajtóvadászat után aztán Doddnak végre sikerül foglyul ejtenie két fiatal pigmeust. Azonban az uralkodó tudományos nézetek miatt Jamie egyedül marad tudóstársaival szemben, és őrlődni kezd az objektív értelem és a fogva tartottak iránt érzett szubjektív érzelmek között. Embersége végül elvezeti őt az igazságért és a szabadságért vívott küzdelemhez, melyben feladja karrierjét, barátait és szerelmét. Ám a végén, mivel a pigmeusok felismerik emberségét, többet nyer általuk, mint puszta szövetségeseket.
Régis Wargnier (Kelet-Nyugat, Egy francia nő, Indokína) Arany Medvére jelölt figyelemfelhívó drámájában a kosztümös filmekre specializálódott Joseph Fiennes (A velencei kalmár, Luther) és Kristin Scott Thomas (Arséne Lupin, Gosford Park) játsszák a főszerepeket.

Lélektől lélekig
Man to Man
francia, angol, dél-afrikai film 2005
dráma

Szereplők:
Joseph Fiennes
Kristin Scott Thomas
Iain Glen
Hugh Bonneville
Lomama Boseki
Cécile Bayiha
Rendező: Régis Wargnier
Forgatókönyv: Michel Fessler, Fred Fougea, Régis Wargnier, William Boyd
Operatőr: Laurent Dailland
Vágó: Yann Malcor
Zene: Patrick Doyle
Forgalmazza: Best Hollywood
Hossz: 122 perc

DVD Információk:
Hang: 5.1, 2.0
Szinkronok: angol, magyar
Felirat: magyar
Kép: 1.85:1
DVD Extrák:
ajánló
előzetes(ek)
fotógaléria

DVD Premier: 2005 November 17.
  • Ehhez a cikkhez: Lélektől lélekig jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek