Kalandfilm: Narnia Krónikái - Az oroszlán...Mozifilmek
A II. világháború német légitámadásai miatt a Pevensie-gyerekeket, Peter-t (William Moseley), Susan-t (Anna Popplewell >>>
Narnia Krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény
The Chronicles of Nnarnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
amerikai film 2005
kaland, fantasy
A II. világháború német légitámadásai miatt a Pevensie-gyerekeket, Peter-t (William Moseley), Susan-t (Anna Popplewell), Edmund-ot (Skandar Keynes) és Lucy-t (Georgie Henley) elküldik Londonból, hogy biztos menedéket találjanak számukra a vidéken élő, hóbortos Digory Kirke professzornál (Jim Broadbent), aki történetesen egy nagyon különös, antik szekrény tulajdonosa is.

Egy nap Lucy, belepillantván a szekrénybe, Narnia havas tájain találja magát, az örök tél országában, köszönhetően a gonosz Fehér Boszorkány varázserejének, aki önhatalmúlag eldöntötte, hogy ezen a titokzatos földön örökké tél lészen, de Karácsony sosem. Végül az összes Pevensie-sarj Narniában köt ki, és a négy kisgyerek ráébred arra, ők a kizárólagos reményei annak, hogy megtörjék a Boszorkány örökkévaló telét.
Ám amíg hárman a végeláthatatlan hóban cammognak néhány segítőkész hód társaságában, akik megkérik őket, csatlakozzanak a Boszorkány legyőzése ellen induló Aslan nevű böhöm oroszlán hadaihoz, addig az óvatlan negyedik Pevensie-csemete eltévedvén a Fehér Boszorkány karmai közé kerül...

C.S. Lewis klasszikus meseregényéből a Shrek-filmeket is jegyző Andrew Adamson rendezett pazar kiállítású filmet.

C.S. Lewis tudós, kritikus és író 1950-ben adta közre Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény című regényét, mely egy hétrészes regényciklus, a Narnia krónikái első részét képezte, s egyszersmind új, modern legendát hozott létre.
Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény hatalmas rajongótáborra tett szert világszerte: a hét kötet 29 nyelven jelent meg, összesen mintegy 85 millió példányban kelt el, s ezzel J.K Rowling Harry Potter sagája mögött minden idők második legsikeresebb könyvsorozata lett. Rowling egyébként Lewis művét nevezte meg egyik fő ihletadójának a varázslótanonc kalandjainak megírásánál.

Szereplők:
Georgie Henley, William Moseley, Skandar Keynes, Anna Popplewell, Tilda Swinton, Jim Broadbent, Liam Neeson (hang), Rupert Everett (hang), Dawn French (hang)
Rendező:
Andrew Adamson
Forgatókönyv:
C.S. Lewis regényéből Ann Peacock, Andrew Adamson, Christopher Markus és Stephen McFeely
Operatőr:
Donald McAlpine
Vágó:
Sim Evan-Jones, Jim May
Zene:
Harry Gregson-Williams
Gyártó stúdió:
Walt Disney Pictures/Walden Media/Lamp Post Productions Ltd.
Forgalmazza: Fórum Hungary
Hivatalos honlap

Mozipremier: 2005 December 22.
  • Ehhez a cikkhez: Narnia Krónikái - Az oroszlán... jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 5 Átlagolt érték: 3.8
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek