Filmek - mozi-dvd.hu

Bőrnyakúak

Dátum: 2006. január 04. szerda, 11:25
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Háborús film
Bőrnyakúak (Jarhead)
1990 nyarán a húszéves Anthony Swofford sorkatonát (Jake Gyllenhaal) Szaúd-Arábiába küldik harcolni az első Öbölháborúban.

Bőrnyakúak

Jarhead

amerikai film (2005)
háborús, dráma

1990 nyarán a húszéves Anthony Swofford sorkatonát (Jake Gyllenhaal) Szaúd-Arábiába küldik harcolni az első Öbölháborúban.
2003-ban az emlékeiből írt könyv, a Jarhead, bestseller lesz. Swofford a történetet azzal az őszinteséggel és humorral fűszerezte, amely csak olyan valakitől jöhet, aki személyesen élte meg azokat az időket, azon a helyen. A könyv kilenc hétig volt a The New York Times bestseller listáján.

Ez az egyszerűen elmesélt történet egyenesen egy húszéves gyerektől származik, aki egészen máshogy látta a háborút, mint amilyennek az újságban és a televízióban mutatkozott. Ő alulról figyelte a háború képeit: lángoló olajkutakat, amelyek földre hullt üstökösként álltak az éjszakában; piszkos, felajzott, lelkes katonákat, akik rettegtek attól, hogy a következő domb mögött a háború elkezdődik; fiatal fiúkat, akiket ledobtak egy kegyetlen tájon, ahol arra vártak, hogy csomagokat, leveleket és pornóújságokat küldjenek utánuk, ahol skorpiócsatákra kötöttek fogadásokat, és hullarészegre itták magukat karácsonykor.
Ám ilyen pokoli körülmények között kivételes barátságok is születtek, amelyek alapja az életre szóló bajtársi kötelék- a bőrnyakúak testvérisége, akik halálig tartó hűséget esküdtek egymásnak.

Kapcsolódó filmek:
Bőrnyakúak 2: Tűzvonal (Jarhead 2: Field of Fire) - 2014

Képek:


Bőrnyakúak (Jarhead) - Jake Gyllenhaal
Bőrnyakúak (Jamie Foxx, Jake Gyllenhaal) Bőrnyakúak (Jarhead) Bőrnyakúak (Jarhead)

Szereplők:
Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, Jamie Foxx, Lucas Black, Chris Cooper, Dennis Haysbert, Fenyő Iván
Rendező: Sam Mendes
Forgatókönyv:
Anthony Swofford regényéből írta William Broyles Jr.
Operatőr: Roger Deakins
Vágó: Walter Murch
Zene: Thomas Newman
Gyártó stúdió: Universal Pictures
Forgalmazza: UIP - Duna Film
Hossz: 123 perc


Mozipremier: 2006. január 5.
Bőrnyakúak (Jarhead)