Vígjáték: Dick és Jane trükkjeiMozifilmek
Dick Harper (Jim Carrey) és szerető felesége, Jane (Téa Leoni) élete jobb már nem is lehetne - ez biztos előjele annak, >>>
Dick Harper (Jim Carrey) és szerető felesége, Jane élete jobb már nem is lehetne - ez biztos előjele annak, hogy hamarosan minden rosszra fordul.

Dick közel 15 éven át türelmesen várta, hogy a Globodyne alelnöke lehessen. És el is jő a nagy nap, főnöke, Jack McCallister (Alec Baldwin) végre kinevezi, felesége (Téa Leoni) pedig végre otthagyhatja állását az utazási irodánál.
De az ünneplés nem tart sokáig.
A Globodyne és McCallister belekeveredik egy hatalmas vállalati botrányba. A cég darabokra esik, Dick munkanélkülivé válik, míg főnöke gazdag zsákmánnyal távozik. Dick egy ideig hiába reménykedik abban, hogy egy rivális cég majd felkarolja.A tornyosuló adóssághegyek és javainak visszaszerzése iránt érzett vágya arra sarkallja, hogy munkát szerezzen, mindegy milyet. A legjobb felajánlott


pozíció, hogy köszönőember legyen egy nagy, dobozokat árusító boltban.

Jane is úgy határoz, hogy újra dolgozni kezd.
Eleinte Tae-Bo-oktató szerepében tetszeleg, majd a zsírégető meló után egy új, a Botox-hoz hasonló szer teszteléséhez kísérleti patkánynak szegődik.
Sajnos ezen munkák egyike sem eléggé testhezálló a párnak, és a keresett pénz alig lendít valamicskét szorult anyagi helyzetükön, ezért kénytelenek lassan, darabról darabra megválni álomtárgyaiktól, köztük a nagy becsben tartott plazmatévétől is.

Kifogyva az ötletekből Dick megpróbálja régi életének néhány morzsáját visszaszerezni, ezért gyeptéglákat lop a szomszédtól, hogy kopaszodó udvarát kicsit feldobja.
Ez talán semmiségnek tűnhet ahhoz képest, hogy azelőtt ő és Jane már elkövetett néhány éjszakai betörést, mialatt hatéves kisfiukat, Billyt hűséges házvezetőnőjük, Blanca gondjaira bízták.

Egy ideig felpezsdíti vérüket új életvitelük izgalma, úgy élnek, mint egy középkorú, botcsinálta Bonnie és Clyde.

Hamarosan rádöbbennek azonban, hogy lopás és lopás között óriási a különbség. Rájönnek, hogy régi életük és józan ítélőképességük visszaszerzése csak egy módon történhet: ha kijavítják azt a sok rosszat, amit Dick gátlástalan főnöke velük és a Globodyne dolgozóival tett.

Ütött a leszámolás órája.

Dick és Jane trükkjei
Fun With Dick and Jane
amerikai film 2005
vígjáték, krimi

Szereplők:
Jim Carrey, Téa Leoni, Angie Harmon, Alec Baldwin, Richard Burgi, Richard Jenkins
Rendező:
Dean Parisot
Forgatókönyv:
Judd Apatow, Nicholas Stoller
Operatőr:
Jerzy Zielinski
Gyártó stúdió:
Columbia TriStar
Forgalmazza: InterCom

Mozipremier: 2006 Január 12.

  • Ehhez a cikkhez: Dick és Jane trükkjei jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek