Dráma: OldboyDVD filmek
Oh Dae-su törékeny, átlagos testfelépítésű, ám sokat fecsegő ember. Visszás barátja az alkohol. Amint összemelegednek, elveszti a fejét >>>
Oh Dae-su törékeny, átlagos testfelépítésű, ám sokat fecsegő ember. Visszás barátja az alkohol. Amint összemelegednek, elveszti a fejét és pillanatokon belül a legnagyobb zűrzavart kelti sértő magatartásával. Egy esős napon, miután barátja újfent kimentette a rendőrök szorításából, arcát lila esernyővel leplező egyénnel találkozik. Rövid filmszakadás után ingerszegény szobában találja magát. Nem érintkezhet senkivel, csak a négy fal, a tévében kavargó értelmetlen műsorok, a mindig pontosan érkező ebéd és a fullasztó orosz takarodó jut osztályrészül. Fogalma sincs, mi okból, hogyan és ki juttatta ide. A hetek, hónapok és évek keserűsége megbomlasztja elméjét. A lelkét minduntalan perzselő kiváncsiságból és nyomorúságából táplálkozó gyűlölet edzett őrültet farag belőle. Egyetlen célja, hogy elégtételt vegyen azon az emberen, aki az elmúlt 15 évét lila masnival fonta körbe.

A megrögzött Ázsia-rajongók Chan-wook Park egyedi tálalását már ismerhetik a Sympathy for Mr. Vengeance c. alkotásból. Az Oldboy viszont sokkal kifinomultabb. Kiváló operatőri munka és zenehasználat - a véres kalapács előszeretettel táncol keringőre. Pazarlónak nem mondható, higgadt beállítások, jókora szadista-erőszak betétek és csavaros történet gondoskodik a szellemi betevőről. Kiváló intellektuális dráma.

Oldboy
dél-koreai film 2003
dráma, thriller

Szereplők:
Min-sik Choi, Ji-tae Yu, Hye-jeong Kang, Dae-han Ji
Rendező: Chan-wook Park
Forgalmazza: Odeon
Hossz: 120 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar, koreai
Feliratok: magyar, angol
Kép: 2.35:1
DVD Extrák:
Interaktív menük
Közvetlen jelenetválasztás
Werkfilm (így készült...)
Audiokommentár(ok)
Kimaradt jelenetek
Interjúk

DVD Premier: 2005 December 1.
  • Ehhez a cikkhez: Oldboy jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek