Mozifilmek
Üvegtigris 2. (Glass Tiger 2)
Az elmúlt 5 évben az Üvegtigrisnek sikerült az, ami a magyar filmek közül csak keveseknek. A film a mozikon kívül elkezdte élni a saját életét.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Üvegtigris 2.

Glass Tiger 2

magyar film (2006)
vígjáték
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Az elmúlt 5 évben az Üvegtigrisnek sikerült az, ami a magyar filmek közül csak keveseknek. A film a mozikon kívül elkezdte élni a saját életét. Üvegtigris rajongói klubok alakultak, több egymás utáni évben rendeztek az ország különböző pontjain Üvegtigris-fesztivált és a "Tigrisből" származó mondatok közül több szállóigeként kering.

A történet első olvasatra talán nem hordoz magában különösebb borzongató izgalmakat: egy útszéli büfékocsi egyáltalán nem ambiciózus tulajdonosa, Lali különös, időben és térben is megfoghatatlan világban él öt barátjával, aki a maguk módján próbálnak boldogulni - és a maguk módján vallanak ezek a próbálkozások rendre kudarcot. Ám helyzetük és ok maguk attól lesznek izgalmasak, hogy Laliék akkor sem adják fel életmódjukat, ha a külvilág szemében már megbuktak. Mert az ő szemükben a külvilág lényegtelen, sajátos öntörvényű világukban jól érzik magukat és nem is akarnak szembesülni azzal, hogy rég letértek arról a pályáról, amelyen a világ közben halad.

Az elmúlt öt év sikereit követően minden jel arra mutatott, hogy a Tigris történetét folytatni kell. A tinnyei tóparton 2005 nyarán újra felépült az Üvegtigris és újra megjelentek a sokak által szeretett figurák. Jött Gaben a terveivel, Csoki a még jobban felturbózott Babettájával, Róka a seftes kacatjaival, Cingi az új hangszerével. Természetesen várta őket Lali, aki még jobban berendezkedett Tigrisével a tájban és Sanyi, aki... Nos nem lett sokkal eszesebb és nem lett sokkal tisztább sem, ám aki továbbra is száz százalékosan Sanyi...

A történetben most külső veszély fenyegeti az Üvegtigrist és Laliékat, egy építési vállalkozó úgy döntött, hogy lakóparkot épít a tóparton és ki akarja onnan vásárolni Lalit.    Üvegtigris 2. - "A Nagy Csapat"
Neki nem a pénz számít, hanem hogy ez az akadály tűnjön el az útjából. Lali ugyanezt akarja, csakhogy számára az életébe betolakodó üzletember az akadály, akit szeretne eltüntetni közeli és távoli jövojéből. Hogy van-e az a pénz, amiért Lali lemond a Tigrisről és hogy a hat barát hogyan reagál ebben a fenyegetett helyzetben? Ezekre talált válasz a film. Amelyben a hat barát közül egyikük - Cingár - párra lel, sőt nősülni készül és a legénybúcsújára készül egy sziget, amelyre hőseink visszavonulnak, amikor a tóparton egy hirtelen jött turistacsoport és futóverseny miatt számukra már elviselhetetlenül nyüzsgővé válik az élet.
Üvegtigris 2. (2006)
Üvegtigris 2. poszter
Szereplők: Rudolf Péter, Csuja Imre, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Szarvas József, Horváth Lajos Ottó, Bodrogi Gyula, Básti Juli, Gesztesi Károly, Kecskés Karina, Szilágyi Tibor, Sváby András, Parti Nóra, Besenczi Árpád, Selmeczi Roland, Nagy-Kálózy Eszter, Kerekes Éva, Kecskés Karina
Rendező: Rudolf Péter
Forgatókönyv: Rudolf Péter, Buss Olivér Gábor
Operatőr: Vecsernyés János
Vágó: Kiss Wanda
Zene: Szarka Tamás
Látványtervező: Jávor Lóránt
Jelmez, kosztüm: Klimó Péter
Producer: Pataki Ági, Kovács Gábor
Stúdió: Filmpartners
Forgalmazó: Budapest Film Kft.
Hossz: 103 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kapcsolódó filmek:

Üvegtigris 2. (Glass Tiger 2) előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Üvegtigris 2. jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 5 Átlagolt érték: 3.4
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek