Filmek - mozi-dvd.hu

Hideghegy

Dátum: 2004. szeptember 18. szombat, 06:24
Rovat: DVD filmek
Kategória: Kalandfilm
Hideghegy (Cold Mountain)
Inmar, az egyszerű ács beleszeret a jómódú Adaba, ám alighogy lángra robban társadalmi szakadékot áttörő románcuk, a polgárháború elválasztja őket.

Hideghegy

Cold Mountain

angol, olasz, román, amerikai film (2003)
kaland, dráma, fantasy
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Inmar, az egyszerű ács (Jude Law) beleszeret a jómódú Adaba (Nicole Kidman), ám alighogy lángra robban társadalmi szakadékot áttörő románcuk, a polgárháború elválasztja őket. A hosszú tortúra és a kegyetlen vérontás csaknem teljesen felemészti a konföderáció oldalán harcoló férfit, akiben már csak Ada levelei tartják a lelket. Mikor az apja (Donald Sutherland) halála miatt egyedül maradt lány azt kéri kedvesétől, hogy térjen vissza hozzá a Hideghegyre, Inmar eleget téve a kérésnek útra kel. A hazaút nem várt veszélyeket tartogat a dezertőr számára, ráadásul otthonában nem csak az időközben lelkileg és fizikailag egyaránt megedződött Ada, hanem a katonaszökevényeket állatok módjára levadászó Teague (Ray Winstone) és csapata is várja.

Mivel az Elfújta a szél-kaliberű eposzokkal mindig is bőkezűen bántak a különféle díjátadók, a Miramax fejesei semmit nem bíztak a véletlenre: két és fél órás háborús-romantikus drámájukhoz biztos befutónak vélt stábot verbuváltak össze. Ám hiába a csillogó-villogó külcsín, ha az Angol beteg rendezőjének új filmjében az arany szobrocskáért való görcsös igyekezet a visszájára sül el: Jude Law és Nicole Kidman lélektelen alakításában nyoma sincs a szenvedélynek, a papírmasé látványvilág és a grandiózusságot percről-percről az orrunkba dörgölő operatőri munka pedig az olyan, mai szemmel megmosolyogtató klasszikusokat juttatja eszünkbe, mint a Hová lettél, drága völgyünk?. A pátosszal telített Hideghegy ráadásul a kezdő csatajelenetet leszámítva képtelen a feszültséget fenntartani, így szerencsétlen Jude Law kóválygását és a háború borzalmait otromba módon lefesteni próbáló, már-már meseszerű találkozásait teljes közönnyel szemléljük.

Minghella kudarcra ítélt mozijában egyedül Renée Zellweger zseniális alakítása érdemel dicséretet: az idén újra Bridget Jones bőrébe bújó színésznőt ezúttal teljesen új oldaláról ismerhetjük meg a nagyszájú parasztlány szerepében, aki feltűnése pillanatától háttérbe szorítja a film első számú sztárjait.
Hideghegy 2003
Hideghegy (Cold Mountain) poszter
Szereplők: Jude Law, Nicole Kidman, Renée Zellweger, Eileen Atkins, Brendan Gleeson, Philip Seymour Hoffman, Natalie Portman, Giovanni Ribisi, Donald Sutherland, Ray Winstone, Kathy Baker, James Gammon, Charlie Hunnam, Jack White
Rendező: Anthony Minghella
Író: Charles Frazier
Forgatókönyv: Anthony Minghella
Operatőr: John Seale
Vágó: Walter Murch
Zene: Gabriel Yared
Látványtervező: Dante Ferretti
Jelmez, kosztüm: Ronna Kress, David Rubin
Producer: Albert Berger, William Horberg, Sydney Pollack, Ron Yerxa
Forgalmazó: InterCom
Hossz: 148 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2004 március 11.

DVD információk

DVD lemezek száma: 1 Hang: magyar (DD 5.1), angol (DD 5.1), cseh (DD 5.1) Képformátum: 2,35:1 (16:9) Felirat: magyar, angol, lengyel, cseh, héber, görög, bolgár, szlovák, orosz, román

DVD Extrák:

Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Kimaradt jelenetek