Filmek - mozi-dvd.hu

Bíbor folyók - Szinkronizált változat

Dátum: 2006. január 22. vasárnap, 18:37
Rovat: DVD filmek
Kategória: Thriller
A világtól távol, a hegyek között egy közrendőr sírrongálási ügyben nyomoz. Tőle csupán nyolc kilométerre, a völgyben megbúvó >>>
A világtól távol, a hegyek között egy közrendőr sírrongálási ügyben nyomoz. Tőle csupán nyolc kilométerre, a völgyben megbúvó egyetem közelében a Párizsból érkezett szuperzsaru (Jean Reno) egy különös gyilkosságot igyekszik megfejteni. Az áldozatot, az egyetem tanárát, embrionális pózban egy függőleges sziklafalra kötötték; de előtte levágták mindkét kezét, és kivájták a szemét.
Az egyetem zárt világában, a félhomályos könyvtárban és az ódon irodákban a felügyelő különös titkok nyomába ered. Nem is sejti, hogy a néhány faluval odébb zajló rutinnyomozás és az ő esete összefügg. Újabb, kegyetlenül meggyilkolt áldozatokra bukkannak. A nyomozásban - és a párizsi rendőr szívében - egyre nagyobb szerepet kap Fanny, a helyi hegyimentő. Amikor a két detektív találkozik, és rájönnek, hogy a sírfosztogató és a sorozatgyilkos ugyanaz a személy, az ügy nem lesz egyszerűbb - és csak kicsivel kerülnek közelebb a misztikus, vérfagyasztó eset megoldásához.

Mathieu Kassovitz - A gyűlölet rendezője - filmjét a kritikusok egytől-egyig a Hetedik-hez hasonlítják: a film vérfagyasztó részletei, komor világa és az ördögi sorozatgyilkos nyomába eredő rendőrök mániákus elszántsága mind a klasszikus thrillerhez teszik hasonlóvá.

Bíbor folyók
Les Rivieres Pourpres
francia film 2000
dráma, krimi, thriller, misztikus

Szereplők:
Jean Reno, Vincent Cassel, Nadia Fares, Jean-Pierre Cassel, Dominique Sanda
Rendező: Mathieu Kassovitz
Gyártó stúdió: Columbia-TriStar
Forgalmazza: Warner Home Video
Hossz: 103 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar, angol, francia
Feliratok: magyar, angol, bolgár, cseh, horvát, lengyel, román
Kép: 2.35:1
DVD Extrák:
Interaktív menük
Közvetlen jelenetválasztás

DVD Premier: 2005 December 8.