Dráma: Good Night, and Good LuckMozifilmek
1953-at írunk, amikor a televíziózás még gyerekcipőben jár, és amikor a neves tévés hírszerkesztő, Edward R. Murrow >>>
Good Night, and Good Luck
amerikai film 2005
dráma
1953-at írunk, amikor a televíziózás még gyerekcipőben jár, és amikor a neves tévés hírszerkesztő, Edward R. Murrow (David Strathairn), egy népszerű ismeretterjesztő hírműsort vezet a CBS csatornán. Emellett Fred Friendly (George Clooney) producerrel karöltve egy napi híreket közlő műsort is irányít. A CBS televízió szerkesztőségében állandó nyüzsgés van, Murrow munkáját elhivatott csapat támogatja, melynek tagjai később legendás hírnévre tesznek szert a
szakmában, most azonban még karrierjük kezdetén állnak. Egyik témájuk kapcsán társadalmi szintű folyamatok leleplezőivé és előmozdítóivá válnak: Milo Radulovich hadnagyot, az amerikai légierő tartalékosát tárgyalás nélkül bűnösnek nyilvánítják és eltávolítják a szolgálatból. Minden ellene felhozott vádat titkosítottak. Murrow a CBS második embere, Sig Mickelson (Jeff Daniels), tiltakozása ellenére műsorában nyilvánosságra hozza az ügyet.
A korszak nagyhatalmú alakja, a wisconsini Joseph McCarthy szenátor, könyörtelen üldöző hadjáratba fogott azért, hogy megszabadítsa az országot a kommunistáktól. Murrow gyanítja, hogy a szenátornak köze van Radulovich elbocsátásához, és hogy a vele kapcsolatos eljárás titkosítása a bizonyítékok hiányát jelenti és egyben a polgári szabadságjogok sárba tiprását. Az adás után Murrow-t is kommunista szimpatizánsnak bélyegzik meg.
A műsorvezető sejti, hogy az ellene felhozott hazugságok egyetlen célja, hogy csapatát megfélemlítsék...

George Clooney az Egy veszedelmes elme vallomásai után másodjára is a rendezői székbe ült, s a forgatókönyvet is ő jegyezte Grant Heslovval közösen.

A film négy kategóriában kapott Golden Globe-jelölést, a Brit Filmakadémia pedig hat kategóriában jelölte BAFTA-díjra.


Szereplők:
David Strathairn, George Clooney, Jeff Daniels, Patricia Clarkson, Robert Downey Jr., Frank Langella, Ray Wise, Tate Donovan, Thomas McCarthy
Rendező: George Clooney
Forgatókönyv: Grant Heslov
Operatőr: Robert Elswit
Vágó: Stephen Mirrione
Gyártó stúdió:
Warner Independent Pictures, 2929 Productions,Participant Productions, Redbus Pictures
Forgalmazza: Budapest Film
Hivatalos honlap
Hossz: 93 perc

Mozipremier: 2006 Február 2.
  • Ehhez a cikkhez: Good Night, and Good Luck jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek