Mozifilmek
Pókember (Spider-Man)
Peter Parker félénk és ügyetlen diákot, megcsípott egy genetikailag módosított pók, melytől pókszerű képességeket kap.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Pókember

Spider-Man

amerikai film (2002)
akció, kaland, fantasy
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
A történet középpontjában Peter Parker (Tobey Maguire) diák áll, aki, miután megcsípi egy genetikailag manipulált pók, emberfeletti erőre tesz szert, valamint arra a tulajdonságra, hogy bármilyen felületet meg tud mászni. Peter Parker fogadalmat tesz, hogy vadonatúj képességét latba vetve harcba száll a bűnözéssel.

Szülei már kisgyermek korában meghaltak. Azóta nagynénjével és nagybátyjával, Uncle Bennel és Aunt Mayjel lakik Queensben, New Yorkban. Peter a hétköznapi diákok életét éli, többek között az iskolaújságnak készít fotókat, próbálja elnyerni a gyönyörűséges Mary Jane Watson (Kirsten Dunst) szerelmét, és szabadidejében legjobb barátjával, Harry Osbornnal lóg.Egy iskolai kiránduláson Peter és osztálytársai éppen a pókfélékről tartanak kiselőadást, mikor Petert megtámadja egy genetikailag manipulált nyolclábú. Röviddel ezután a fiú felfedezi, hogy kivételes képességek birtokába jutott.

Eleinte aprópénzre váltja emberfeletti tehetségét, de egy szerencsétlenség következtében, ami otthonához közel történt, megfogadja, hogy különleges képességét a bűnözés elleni harcra fordítja. Jelmondatává Uncle Ben szavait választja: Emberfeletti erővel emberfeletti felelősségtudatnak kell társulnia. Időközben Norman Osborn, a megalomániás üzletember, aki mellesleg Peter barátjának, Harrynek az édesapja, bizonyos változtatásokat kíván eszközölni a város életében. Egy balul végződő kísérlet következtében Norman Osborn (Willem Dafoe) intelligenciája és testi ereje hatalmasra nő - de közben a tudata is elhomályosul. Green Goblinná változik, Pókember ősellenségévé, aki a fiatal Peter Parker bűnözés elleni harcát és azt a célkitűzését, hogy segítsen a rászorulókon, a végsőkig ellehetetleníti.
Pókember (Spider-Man) 2002
Pókember (Spider-Man) poszter
Szereplők: Tobey Maguire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst, James Franco, Cliff Robertson, Rosemary Harris, J.K. Simmons, Joe Manganiello, Gerry Becker, Bill Nunn, Jack Betts, Stanley Anderson, Ron Perkinsm, Michael Papajohn, K.K. Dodds
Rendező: Sam Raimi
Író: Stan Lee, Steve Ditko
Forgatókönyv: David Koepp
Operatőr: Don Burgess
Vágó: Arthur Coburn, Bob Murawski
Zene: Danny Elfman
Látványtervező: Neil Spisak
Producer: Ian Bryce, Laura Ziskin
Stúdió: Columbia Pictures Corporation, Marvel Enterprises, Laura Ziskin Productions
Forgalmazó: Warner Home Video Hungária Kft.
Hossz: 121 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb Hivatalos honlap

Mozipremier: 2002. június 13.

Pókember (Spider-Man) díjak és jelölések:

BAFTA-díj (2003) - Legjobb vizuális effektusok jelölés
Oscar-díj (2003) - Legjobb vizuális effektusok jelölés
Oscar-díj (2003) - Legjobb hangkeverés jelölés

Pókember (Spider-Man) hivatalos filmelőzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekHeti mozipremierekMozifilmekMozipremierek