Filmek - mozi-dvd.hu

Nanny Mcphee - A Varázsdada

Dátum: 2006. február 03. péntek, 12:53
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Vígjáték
A hét Brown poronty a világtörténelem talán legmegátalkodottabbul rakoncátlan hét kölyke. Apjuk, a gondterhelt Brown úr >>>
A hét Brown poronty a világtörténelem talán legmegátalkodottabbul rakoncátlan hét kölyke. Apjuk, a gondterhelt Brown úr éjt nappallá téve dolgozik a helyi temetkezési vállalatnál, hogy gondoskodni tudjon csintalan utódairól. A gyermekek édesanyja mindössze egy esztendeje hunyt el, de Brown úr basáskodó nénikéje, Adelaide – aki rendszeresen kiegészíti unokaöccse szerény jövedelmét – most azzal fenyegetőzik, hogy beszünteti az adakozást, ha Brown nem nősül meg egy hónapon belül. Ez esetben a szerencsétlen családapára az adósok börtöne vár, gyermekeire pedig ki tudja, milyen viszontagságok.

A sarokba szorított apa titkolja helyzetét csemetéi elől, ám azok megneszelik a nősülési szándékot, és azt gondolják, apjuk még annyiba sem veszi őket, hogy közölje: mostohaanya áll a házhoz.Több sem kell az amúgy is meglehetősen pajkos siserehadnak, bosszújukat a felügyeletükre fogadott dadákon töltik ki, és a legfőbb bajkeverő, Simon vezetésével 17 szerencsétlen hölgyeményt űznek el a háztól kíméletlen csínytevéseikkel.vezetésével 17 szerencsétlen hölgyeményt űznek el a háztól kíméletlen csínytevéseikkel.

A Brown családon nem segíthet már, csak egy csoda.
És felbukkan NANNY MCPHEE, A VARÁZSDADA…

A sokoldalú Emma Thompson, aki forgatókönyvírói képességeit egyszer már – Oscar-díjat érően – megcsillogtatta (Értelem és érzelem), ezúttal egy izgalmasan varázslatos angol meseregényt adaptált, melyben komikusi tehetségét is maximálisan kamatoztathatja, és ebben remek partnere a szívtipró Colin Firth, no meg a szenzációs gyereksereg.


Nanny Mcphee - A Varázsdada
Nanny McPhee
angol film 2005
családi, vígjáték

Szereplők:
Emma Thompson
Colin Firth
Angela Lansbury
Rendező:
Kirk Jones
Forgatókönyv:
Emma Thompson
Gyártó stúdió:
Universal Pictures
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Hossz: 97 perc

Mozipremier: 2006. Február 16.