Vígjáték: Egy szoknya, egy nadrágDVD filmek
Sóvári Péter (Rudolf Péter) sikeres színész. Éppen legújabb filmjének bemutatójára igyekszik, jobbkezével, >>>
Sóvári Péter (Rudolf Péter) sikeres színész. Éppen legújabb filmjének bemutatójára igyekszik, jobbkezével, Zsigával (Szerednyey Béla). Sóvári kicsit beképzelt, de a színészet iránt rendkívül elkötelezett ember, nagy nőcsábász. Zsiga Sóvári mindenese, feltétlen híve főnökének, mindig többes szám első személyben beszél a színészről és magáról.
Borsai Lajos (Bajor Imre) kábeltelevíziós rendező, aki egy mexikói szappanopera mágnást, az özvegy Dulcinea de la Rosát próbálja megnyerni részint feleségnek, részint szappanopera forgatókönyvének megvalósítására. A sikeres színész és az Agrárfélóra katasztrofális anyagi helyzetű rendezője életének a film elején egy közös pontja van: Pintér Ibolya (Oroszlán Szonja), egy a köztudatba éppen csak bekerült sztárocska, akibe mind a ketten beleszeretnek. Borsai is ezért megy el a premierre, hogy találkozzon vele.


Borsai közepes képességű rendező, nagy álmokkal, imád élni, de ennek anyagi fedezetét előteremteni már nem tudja. Igazi hitel-playboy. Ibolya vidékről felkerült színésznő, aki minden erejével próbálja a karrierjét építeni, ha nem is lángelme, de a szakmájához szükséges opportunizmus megvan benne.


A "menedzsere" Kamilla (Pogány Judit), aki színészként próbálkozott szintén vidéken, de mivel ez nem jött be, inkább színházi ügynökként próbál megélni, és egyengetni többek között Ibolya karrierjét. Kamilla állandóan sztorizik, fecseg, felnéz Ibolyára, hiszen sok mindent elért, amit neki nem sikerült, ugyanakkor van benne valami anyáskodó fölény is, hiszen ő már menedzser, aki a szakma és az érvényesülés minden csínját-bínját ismeri. A premieren ismerjük meg Kálmánt (Kern András) is, egy kereskedelmi csatorna programigazgatóját, aki azért küzd, hogy Sóvárit megnyerje egy show házigazdájának, egyébként Sóvári régi barátja.
Médiagenyó, aki magában egyesíti a művészet és a pénz közötti kompromisszumok minden hátulütőjét, ami gyakran siralmas poénokban csúcsosodik ki.
A premieren látjuk először valamennyi szereplőt, ahol Borsai és Sóvári rögtön konfliktusba is kerül. Sóvári rástartol Ibolyára, találkozót beszél meg vele estére, ám Ibolya betegségre hivatkozva lemondja, ehelyett inkább egy újságíróval, majd Borsaival találkozik, hallgatva Kamilla tanácsára.
Borsai viszont a romantikus este előtt két ukránnal fut össze, akik igazából kárpátaljai magyarok, de csak behajtóként kaptak állást. Igazi pancserok, de hírük félelmetessé teszi őket, hiszen ők, ukrán végrehajtók.
Állandó konfliktusban vannak egymással, filmekből próbálják felépíteni rettenetes imidzsüket, közepes sikerrel. Sóvári dühöng, főleg azután, hogy kiderül Ibolya Borsaival tölti az estét, amiről Kálmán élő telefonos konflisos üldözése során értesül. Sóvári önmérsékletet szimulálva próbálja tisztázni a helyzetet Ibolyával, de miután a lány nevetségessé teszi és leripacsozza, bosszút esküszik. Miután Sóvári Kálmántól megtudja, hogy Borsai egy mexikói özvegy érkezését várta, úgy dönt, nőnek öltözik, és megakadályozza, hogy Borsai és Ibolya találkozzanak.
Az özvegy nevén bejelentkezik a hotelba, és latinos lendülettel veti magát Borsaira, akit csak az ukránok egyre nyomasztóbb jelenléte vesz rá, hogy lépésről lépésre továbbhaladjon a "jetivel" való kapcsolat útján...

A film az azonos cimű 1943-ban Latabár Kálmán főszereplésével készűlt film modern újrafeldolgozása.

Egy szoknya, egy nadrág
magyar film 2005
vígjáték

Szereplők:
Rudolf Péter, Bajor Imre, Kern András, Szerednyei Béla, Oroszlán Szonja, Pogány Judit, Kéry Kitty
Rendező: Gyöngyössy Bence
Forgatókönyv: Nógrádi Gábor, Litkai Gergely, Gyöngyössy Bence
Operatőr: Máthé Tibor
Zene: Berkes Gábor
Gyártó stúdió:
Cinemastar Kft, Europa 2000 Kft.
Forgalmazza: Best Hollywood
Hossz: 95 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkron: magyar
Feliratok: magyar, angol, német
Kép: 1.85:1
DVD Extrák:
Audiókommentár - Gyöngyössy Bence rendező, Kabay Barna producer, Rudolf Péter főszereplő közreműködésével
Werkfilm (így készült)
Kimaradt jelenetek
Tévészpot (televíziós előzetes)
Interjú
Képgaléria
Videóklip - Oroszlán Szonja és Bebe feat. Back to black: Micsoda nő ez a férfi
Videóklip - Lányi Lala: Szeretem az élet ízét
Egyéb - Honlap-ajánló
Előzetes

DVD Premier: 2006 Január 26.
  • Ehhez a cikkhez: Egy szoknya, egy nadrág jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 3
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek