Romantikus film: BizonyításMozifilmek
A gyönyörű és okos Catherine (Gwyneth Paltrow), aki éveket töltött azzal, hogy gondját viselje Robertnek(Anthony Hopkins), >>>
A gyönyörű és okos Catherine (Gwyneth Paltrow), aki éveket töltött azzal, hogy gondját viselje Robertnek (Anthony Hopkins), ragyogó szellemű, de labilis apjának, a zseniális matematikusnak, 27. születésnapján hirtelen végleg rádöbben arra, hogy apja meghalt.
A lány egyedül maradt tehát az óriási házban a fájdalmával, apja 103 jegyzetfüzetével, és a kérdéssel: mit kezdjen most önmagával.
Hamarosan megérkezik Claire (Hope Davis), Catherine nővére,, akivel rég elhidegültek egymástól, és aki kezébe szeretné venni húga életének irányítását, annak nem kis ellenállására.
És feltűnik még Hal (Jake Gyllenhaal), Caterine apjának egykori tanítványa, aki meg van győződve Robert zsenialitása felől, és feltett szándéka, hogy áttanulmányozza a hátra maradt jegyzetfüzeteket. Catherine lassan levetkőzi gyanakvását és ellenérzéseit, s végül úgy dönt, bizalmába avatja a fiút. Ahogy azonban egyre jobban megismeri Halt, és megtudja Claire-nek az ő életét is befolyásolni kívánó terveit, a fiatal nőnek a lehető legnyugtalanítóbb, és meglehetősen zavarba ejtő problémával kell megküzdenie: vajon ő maga mennyit örökölt apja őrültségéből ? vagy éppen zsenialitásából?

A Bizonyítás egy rejtélyes fiatal nő lenyűgöző története. Egy fiatal nőé, akit egyaránt kísért apja múltja és saját jövőjének árnyai.
Ez a film olyan rejtélyeket kutat, amelyeknek megoldásai valahol a matematika bizonyosságai és az ember által megtapasztalt élet változó nézőpontjai között keresendőek.
Olyan meg nem fogható értékeket vizsgál, amelyeknek a létezését nehéz tételesen igazolni: ilyen érték a bizalom, a szeretet és az ép elme.Bizonyítás
Proof
amerikai film 2005
romantikus

Szereplők:
Gwyneth Paltrow, Anthony Hopkins, Hope Davis, Jake Gyllenhaal, Gary Houston, Danny McCarthy
Rendező:
John Madden
Író:
David Auburn
Zene:
Stephen Warbeck
Forgalmazza:
SPI International
Hossz:
99 perc

Mozipremier: 2006. Február 23.

  • Ehhez a cikkhez: Bizonyítás jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 7 Átlagolt érték: 4.28
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek