Filmhír: Koltai Lajos amerikai filmet rendezFilmhírek
Koltai Lajos amerikai filmet rendez májustól; az operatőr-rendezőt a Sorstalanság sikeres tengerentúli fogadtatása után >>>
Koltai Lajos amerikai filmet rendez májustól; az operatőr-rendezőt a Sorstalanság sikeres tengerentúli fogadtatása után valósággal bombázták forgatókönyvekkel.

Koltai Lajosra nyilvánvalóan a Sorstalanság amerikai sikere után figyeltek fel, a rendező az utóbbi hetekben több forgatókönyv közül választotta ki Susan Minot Evening (Este) című regényének filmadaptációját - mondta el a rendező felesége, Koltai Lajosné.

Az amerikai írónő regénye egy anyáról és két lányáról, a halálán levő anya beteljesületlen szerelméről, egy 40 évvel korábbi történet felidézéséről szól - jelentette az MTI.
Susan Minot a magyar közönség számára a Stealing Beauty (Lopott szépség) című Bernardo Bertolucci-filmből ismert, az 1996-ban forgatott romantikus drámának ő írta a forgatókönyvét.

A Sorstalanságról, a Nobel-díjas Kertész Imre azonos című regénye alapján rendezett filmről közelmúltbeli tengerentúli bemutatója után elismerőleg nyilatkozott az amerikai sajtó. Koltai Lajos első rendezői filmjét a The New York Times kritikusa Roman Polanski A zongorista című filmjével együtt a holokauszt legjobb nem dokumentumfilmes feldolgozásai közé sorolta, a The Washington Post rendkívüli alkotásnak nevezte. Mint Koltai Lajosné elmondta, férje nagyon örül annak, hogy megrendezheti második filmjét, amely amerikai helyszíneken, stábbal és színészekkel készül.

Forrás: port.hu
  • Ehhez a cikkhez: Koltai Lajos amerikai filmet rendez jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Filmhírek