Filmek - mozi-dvd.hu

Az utolsó szamuráj

Dátum: 2004. szeptember 22. szerda, 09:46
Rovat: DVD filmek
Kategória: Kalandfilm
Nathan Algren kapitány (Tom Cruise) sodródó ember, valaha vívott harcai távoliak és értelmüket vesztették. Egykor a becsületért >>>
Nathan Algren kapitány (Tom Cruise) sodródó ember, valaha vívott harcai távoliak és értelmüket vesztették. Egykor a becsületért és a hazáért kockáztatta életét, de a polgárháború óta a világ megváltozott, a célszerűség felváltotta a bátorságot, az önérdek lépett az önfeláldozás helyébe, a dicsőségnek pedig nyoma veszett. Különösen az amerikai nyugaton, ahol Algren kapitánynak az indiánok elleni hadjáratban vállalt szerepe kiábrándultsággal végződött. Valahol a Washita-folyó környéki könyörtelen pusztákon Algren elvesztette a lelkét.
Egy világgal odébb egy másik harcos látja szétesni addigi életmódját. Ő Katsumoto (Ken Watanabe), a harcosok egy ősi csoportjának, az életüket a császár és a haza szolgálatának szentelő szamurájoknak az utolsó vezetője. A modernitás körbevette az ősi Japánt is.
A távíróvonalak és a vasút, mely elhozta a haladást, azon értékeket és törvényeket fenyegetik, melyek szerint a szamurájok addig évszázadokon keresztül éltek és haltak. De Katsumoto nem adja harc nélkül.
A két harcos útja találkozik, mikor az ifjú japán császár Algrent az ország első, modern, sorozott hadseregének kiképzésével bízza meg. De ahogy a császár tanácsadói egy nyugatiasabb és kereskedelembarát kormányzatot előkészítve mindent elkövetnek a szamurájok felszámolására, Algrenre váratlanul mély benyomást gyakorolnak találkozásai a szamurájokkal, mivel világszemléletük egykori önmagára emlékeztetik. A hányatott sorsú amerikai katona hirtelen két korszak és világ közti küzdelem középpontjában találja magát. A becsülete az egyetlen, ami vezérelheti.
(The Last Samurai)

Színes, feliratos amerikai film, 2003
144 perc

Főszereplők: Tom Cruise, Timothy Spall, Ken Watanabe, Billy Connolly, Tony Goldwyn
Rendezte: Edward Zwick

Warner Brothers
Warner Home Video
Extrák
Nyelv: magyar 5.1, angol 5.1
Felirat: magyar, angol
- Interaktív menük
- Közvetlen jelenetválasztás
- A film előzetese
- Werkfilm (így készült...)
- Audiokommentár(ok)
- Kimaradt jelenetek
- Interjúk