Filmek - mozi-dvd.hu

Fegyvernepper

Dátum: 2006. február 28. kedd, 13:06
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dráma
FegyvernepperA hidegháború, a keleti és nyugati tömb szembenállásának megszűnése után hatalmas mennyiségű fegyver maradt a volt szovjet >>>
Fegyvernepper
Lord Of War
amerikai film 2005
dráma

A hidegháború, a keleti és nyugati tömb szembenállásának megszűnése után hatalmas mennyiségű fegyver maradt a volt szovjet tagállamok birtokában. Ezek a fegyverek - főleg afrikai - fejlődő országokba kerültek, ahol a szörnyű helyi konfliktusokon számos nemzetközi fegyverkereskedő gazdagodott meg busásan. Sokak szerint ez a huszadik század legmocskosabb és legnagyobb üzlete. Egyedül Ukrajnában egyedül megközelítőleg 32 milliárd dollár értékű fegyvernek kelt lába 1982 és 1992 között, melyért soha, senkit nem vontak felelősségre.
Az ukrán születésű Jurij Orlov a kockázatos, de jól menő biznisz jeles képviselője. Testvérével együtt a világ legveszélyesebb háborús övezeteiben látják el a nagykutyákat fegyverekkel. Jurijnak kalandjai során szembe kell néznie a bulldogként nyomában loholó Interpol-ügynökkel, az életére törő konkurenciával, szerelme gyanakvásával és elsősorban saját lelkiismeretével.

Eredeti cím: Lord of War
Típus: Színes, feliratos amerikai dráma
Szereplők: Nicolas Cage, Ethan Hawke, Jared Leto, Bridget Moynahan, Ian Holm
Rendező: Andrew Niccol
Operatőr: Amir M. Mokri
Vágó: Zach Staenberg
Jelmeztervező: Elisabetta Beraldo
Zene: Antonio Pinto, A.R. Rahman, Nathan Whitehead
Forgatókönyv: Andrew Niccol
Hossz: 122 perc
Forgalmazza: Fórum Hungary
Eredeti megjelenés: 2005
Hazai mozipremier: 2006. március 23.

Kapcsolódó linkek:
Fegyvernepper előzetes
Hivatalos honlap - Lord of War
IMDb Lord of War