Életrajz: CapoteMozifilmek
Capote1959 novemberében Truman Capote a hírekből szerez tudomást egy négytagú kansasi farmercsalád lemészárlásáról. >>>

Capote
Capote
amerikai film 2005
életrajzi film

1959 novemberében Truman Capote a hírekből szerez tudomást egy négytagú kansasi farmercsalád lemészárlásáról. Capote a helyiek bizalmába férkőzve megpróbál betekinteni a gyilkosságok mögött rejlő valóságba. A film 5 Oscar-jelölést kapott.

Capote Capote útnak ered Kansas felé
Capote irodalmi küldetése KansasbenÍnyenc örömök a mában, nem törődve a holnappal. A Capote főszereplője Truman Capote szerepében az Oscar-díjat nyert Philip Seymour Hoffman, rendezője pedig az újoncnak számító Bennett Miller.
A történet kezdetén Truman Capote (Philip Seymour Hoffman), az Álom luxuskivitelben írója kezébe akad a New York Times hátoldalán megjelent újságcikk. A cikk a közismert kansasi Clutter farmercsalád lemészárlásáról szól. A különleges történet valamiért felkelti Capote figyelmét, akinek sikerül rábírnia a The New Yorker magazint, hogy ellenőrizhesse feltevését, mely szerint a megfelelő író a valóságot is képes ugyanolyan megragadóan ábrázolni, mint a fikciót. Végül az ebből született történet adott ihletet a szerző hat évvel később megjelent Hidegvérrel című regényéhez.

Capote Kansasbe utazik gyermekkori barátjával, a Catherine Keener által alakított Harper Lee-vel, aki a Ne bántsátok a feketerigót! írójaként nyert Pulitzer-díjat.

Clifton Collins Jr. és Mark Pellegrino a két gyilkos szerepében
Egy gyilkosságsorozat történeteKansasbe érkezvén gond nélkül sikerül elnyernie a helyiek bizalmát, akik közül a legtekintélyesebb a gyilkosok utáni nyomozást vezető Alvin Dewey (Chris Cooper). Perry Smith (Clifton Collins Jr.) és Dick Hickock (Mark Pellegrino) – a két gyilkos – hamarosan kénytelen visszatérni Kansasba, ahol hosszas bizonyítási eljárás és kihallgatások várnak rájuk.

Ezután Capote meglátogatja őket a börtönben, és amint egyre jobban megismeri a gyilkosokat, rájön, hogy amit korábban egy újságcikkre tartott elegendőnek, az immár könyvvé nőtte ki magát. Azonban Capote-nak meg kell birkóznia egy problémával. Truman nem tudja befejezni könyvét, míg Smith el nem mondja neki saját verzióját a gyilkosságokról, Smith viszont nem akarja megosztani vele saját történetét, amíg van fellebbezési lehetősége.

Sajnálatos módon a jogi procedúra három évig húzódik, miközben a szerző végignézi, amint Harper Lee sikert sikerre halmoz a Ne bántsátok a feketerigót! című alkotásával, amelyből Oscar-díjas film készül. Amikor végül Capote könyve, a Hidegvérrel megjelent, mesterművé kiáltották ki,

Forrás: Sony

Eredeti cím: Capote
Típus: Színes, feliratos amerikai életrajzi film
Szereplők: Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Clifton Collins Jr, Chris Cooper, Bruce Greenwood
Rendező: Bennett Miller
Író: Dan Futterman
Gyártó stúdió: United Artists
Forgalmazza: InterCom
Eredeti megjelenés: 2005

Mozipremier: 2006. április 6.Capote

  • Ehhez a cikkhez: Capote jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek