Filmek - mozi-dvd.hu

Soha ne mondd, hogy soha

Dátum: 2006. március 09. csütörtök, 16:19
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Romantikus-vígjáték

Párizs az 1830-as években. Valentin az alkohol, a szerencsejáték és a gyönyörű nők rabja, de szegény, mint a templom egere. >>>

Soha ne mondd, hogy soha
Never Say Never / Il ne faut jurer...de rien!
francia film 2005
romantikus vígjáték

Párizs az 1830-as években. Valentin az alkohol, a szerencsejáték és a gyönyörű nők rabja, de szegény, mint a templom egere. Nincs életcélja, nem hisz semmiben a szerelem elkerülte, de nem is igazán érdekli a dolog. Nagybátyja Van Buck számára az élet a pénzről és az üzletről szól. A két ember tehát teljesen különbözik. Egy napon azonban Van Buck elhatározza, hogy unokaöccsének meg kell nősülnie, egy fiatal bárókisasszonyt kell elvennie. A frigy létrejöttével jó hírnévre és jelentős vagyonra tehetnek szert. Valentinek esze ágában sincs nősülni, de a könnyű kis kalandokban benne van.

Elhatározza, hogy alig huszonnégy óra alatt elcsábítja a lányt. Bebizonyítva ezzel, hogy a lány könnyű préda és nem különb, mint a többi. Cecile viszont hisz az igaz szerelemben, átlátja Valentin mesterkedését, akinek így nem lesz olyan könnyű megnyernie a "fogadást”.
A macska-egér játék elkezdődött… De vajon ki lesz a macska?
A forgatókönyvet Alfred De Musset 1836-os színdarabja alapján írta Philippe Cabot és Eric Civanyan.

Aki ismeri a XIX. századi irodalmat, az tudja, hogy ez a film keveréke az odaillő szónak és ritmusnak, a cselekménynek és rendezésnek, egyszóval mindannak, amit csak ki lehet hozni egy végtelen témából: a szeremből és társadalmi hátteréből. Cinizmus, kétség, kétértelmű megjegyzés - minden benne van, ami jellemezte e korszakot.
Eredeti cím: Never Say Never / Il ne faut jurer...de rien!
Színes, feliratos francia romantikus vígjáték
Szereplők:
Gerard Jugnot
Jean Dujardin
Melanie Doutey
Maria-France Santon
Arno Chevrier
Rendező: Eric Civanyan
Író: Eric Civanyan
Hossz: 104 perc
Gyártó stúdió: TF1 Films
Forgalmazza:
Paradigma Film International Kft.
Eredeti megjelenés: 2005

Mozipremier: 2006. május