Filmek - mozi-dvd.hu

A rettegés háza

Dátum: 2006. március 17. péntek, 18:53
Rovat: DVD filmek
Kategória: Horror film
1974. november 13-án egy magánkívüli állapotban lévő telefonálótól szörnyű hír érkezett a Suffolk megyei rendőrségre. >>>
A rettegés háza - Amityville Horror
The Amityville Horror
amerikai film 2005
horror

1974. november 13-án egy magánkívüli állapotban lévő telefonálótól szörnyű hír érkezett a Suffolk megyei rendőrségre. Azonnal kiszálltak a megadott címre, a Long Island- Amityville-be, az Ocean Avenue 112. szám alatti házhoz. A nagy, holland gyarmati stílusban épült házban szörnyű bűntény helyszínére érkeztek: az egész családot meggyilkolták.

Az eset megrázta és felkavarta az egyébként jellemzően békés helyi közösség életét. Néhány nap múlva aztán az ifj. Ronald DeFeo bevallotta, ő volt az, aki egy vadászpuskával módszeresen, sorra lelőtte alvó szüleit és négy testvérét, azt állítva, hogy valahonnan a házból hallható "hangok" sarkallták arra, hogy elkövesse a szörnyű gyilkosságokat.


Egy évvel később George és Kathy Lutz költöznek be a házba, gyermekeikkel, abban a boldog hitben, hogy megtalálták álmaik otthonát. Ám hamarosan bizarr és megmagyarázhatatlan dolgok történnek - lidérces látomások és kísérteties hangok jelzik a még mindig a házban ólálkodó Gonosz jelenlétét.
Kathy küzdeni kezd a család összetartásáért, miközben George egyre furcsábban viselkedik, éjjel-nappal a ház alagsorában tölti idejét, ahol aztán rövidesen felfedez egy átjárót, amely egy titokzatos "Vörös Szobába" vezet.
Míg kristálytiszta, egyértelmű látomások és ördögi hangok kavarognak George fejében, a ház valósággal életre kel a szörnyű végkifejletben, és megtörténnek azok a vérfagyasztó és hátborzongató események, amelyeket azóta is úgy emlegetnek, hogy az Amityville-i Horror.

Szereplők:
Ryan Reynolds, Melissa George, Jimmy Bennett, Philip Baker Hall, Jesse James, Chloe Moretz, Rachel Nichols
Rendező: Andrew Douglas
Író: Jay Anson
Forgatókönyv:
Jay Anson regényéből írta Scott Kosar
Operatőr: Peter Lyons Collister
Vágók: Roger Barton, Christian Wagner
Zene: Steve Jablonsky
Gyártó stúdió:
MGM / Platinum Films
Forgalmazza: SPI International
Hivatalos honlap
Hossz: 90 perc

DVD Információk:
Hang: Surround, 5.1
Szinkronok: magyar, angol
Feliratok: angol, magyar
Kép: 2.35:1
DVD Extrák:
Audiokommentár(ok)
Interjúk
Kimaradt jelenet(ek)
Werkfilm

DVD Premier: 2006 Február 23.