Filmek - mozi-dvd.hu

Légcsavar

Dátum: 2006. március 20. hétfő, 11:25
Rovat: DVD filmek
Kategória: Thriller
A 40.000 láb magasan repülő, Berlinből New Yorkba tartó menetrendszerű járaton Kyle Pratt (Jodie Foster) olyan helyzettel szembesül, >>>
Légcsavar
Flightplan
amerikai film 2005
misztikus, thriller, akció, dráma

A 40.000 láb magasan repülő, Berlinből New Yorkba tartó menetrendszerű járaton Kyle Pratt (Jodie Foster) olyan helyzettel szembesül, amely minden anyának csak a legfélelmetesebb rémálmaiban bukkan fel: Julia nevű 6 éves lánya (Marlene Lawston) nyom nélkül eltűnik a gépről. Habár Kyle érzelmileg teljesen labilis állapotban van férje váratlan halála miatt, mégis kétségbeesetten erőlködik, hogy a gép személyzete és utastársai előtt bizonyítsa, nem ment el a józan esze.
Mert bár sem a gép kapitánya, Rich (Sean Bean), sem pedig Gene Carson (Peter Sarsgaard) repülési tábornok nem szándékoznak kétségbe vonni a zaklatott özvegy állítását, minden jel arra utal, hogy Julia sosem volt a gépen, és az utasok és a személyzet vallomásai is ezt támasztják alá. Kyle, teljesen egyedül maradva, csak magában bízhat, hogy valahogy fényt derítsen erre az ijesztő helyzetre, és megmentse a lányát.

Az Amerikában nagyfilmmel most debütáló német Robert Schwentke misztikus thrillerében - amelynek alaptörténete erősen hasonlít a Felejtés sztorijára - Jodie Foster (Pánikszoba) bizonyítja, mennyire jól áll neki ez a műfaj.

Szereplők:
Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Sean Bean, Marlene Lawston, Ina Barron, Kate Beahan, Matthew Bomer, Jesse Burch, Erika Christensen
Rendező: Robert Schwentke
Forgatókönyv:
Peter A. Dowling és Billy Ray
Operatőr: Florian Ballhaus
Vágó: Thom Noble
Zene: James Horner
Gyártó stúdió:
Touchstone Pictures/Imagine Entertainment
Forgalmazza: InterCom
Hivatalos honlap
Hossz: 119 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar, angol, cseh
Feliratok: magyar, angol, cseh
Kép: 1,78:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Így készült... - a film (kb. 38 p.)
Kisfilm - Kabinnyomás - Az Aalto E-474-es repülőgép megtervezése
Rejtett extrák

DVD Premier: 2006 Március 2.
Légcsavar

Légcsavar

Légcsavar