Dráma: Kívül tágasabbDVD filmek
Howard Spence (Sam Shepard) veterán színész, aki népszerűségét egy, a '70-es évek közepén készült westernnek köszönheti. >>>
Kívül tágasabb
Don’t Come Knocking
amerikai, német film 2005
dráma

Howard Spence (Sam Shepard) veterán színész, aki népszerűségét egy, a '70-es évek közepén készült westernnek köszönheti. A közönség Spence-t a filmvászonról kőkemény, a törvényt állandóan szem előtt tartó hősként ismeri, ám a férfi a valóságban homlokegyenest ellenkező életet él, amelyben az ital, a drogok és a nők dominálnak. Egy napon Spence végre ráébred sekélyes létének értelmetlenségére. Éppen aktuális filmjének forgatása közepén hátasára pattan, és ellovagol egy nevadai kisvárosba, ahol az anyja él.

Spence anyja (Eva Marie Saint) enyhén szólva meglepődik önfejű fiának oly sok év után történő újbóli felbukkanásán. Viszont éppen kapóra jön, hogy elmondhasson neki egy nemrég tudomására jutott információt, mely szerint Spence egyik korábbi (barát)nője beugrott hozzá, hogy közölje, évekkel ezelőtt fia született a western-sztártól.

Spence azonnal kölcsönkéri apja régi kocsiját, és a Montana-beli Butte-ba hajt, ahol rátalál Doreen-ra (Jessica Lange), egykori szeretőjére.
Doreen elszalad a helyi kocsmába Spence fiáért, Earl-ért (Gabriel Mann), aki egy itteni rock-bandában játszik. Earl-t azonban cseppet sem érdekli a valódi apja, és keményen elutasítja Spence-t, mikor az jobban meg akarja ismerni őt. Miközben Spence azon erőlködik, hogy valamilyen családi kapcsolatot találjon Butte-ban, összebarátkozik egy fiatal nővel, Sky-jal (Sarah Polley), akiről csakhamar kiderül, hogy szintén Spence gyereke...

A rendező Wim Wenders (A bőség földje, A Millió Dolláros Hotel) és az író Sam Shepard a hasonló témájú, számos díjjal elismert 1984-es Párizs, Texas című filmet is közösen jegyezte.

Szereplők:
Sam Shepard, Jessica Lange, Gabriel Mann, Tim Roth, Sarah Polley, Fairuza Balk, Eva Marie Saint
Rendező: Wim Wenders
Forgatókönyv: Sam Shepard
Operatőr: Franz Lustig
Vágók: Peter Przygodda, Oli Weiss
Zene: T-Bone Burnett
Gyártó stúdió:
Reverse Angle Int., HanWay Films
Forgalmazza: Best Hollywood
Hivatalos honlap
Hossz: 118 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar, angol
Felirat: magyar
Kép: 1.85:1
DVD Extrák:
Előzetes
Fotóalbum
Interjúk

DVD Premier: 2006 Március 2.
  • Ehhez a cikkhez: Kívül tágasabb jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek