Filmek - mozi-dvd.hu

Pelenkás bajkeverő

Dátum: 2004. szeptember 27. hétfő, 11:00
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Vígjáték
Pelenkás bajkeverő (Mauvais esprit)
Vincent Porel egy multinacionális építővállalat igazgatója. Mindent elért az életben, egy dolgot kivéve, ugyanis nincs gyereke.

Pelenkás bajkeverő

Mauvais esprit / Mean Spirit

francia, spanyol film (2003)
vígjáték
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Vincent Porel egy multinacionális építővállalat igazgatója. Mindent elért az életben, egy dolgot kivéve, ugyanis nincs gyereke. Az általa vezetett társaság egy olimpiai emelvény építésére kap megbízást. Az eredeti tervet Simon Variot készítette, aki tanulmányai közben álmodta meg az építményt. Miközben Simon felderíti az építési területet, az Porel cégének tulajdonába kerül, de az igazgató végül visszautasítja a megbízást. Simon meghal... de Porel újszülött gyermeke lelkében visszatér és mindent megtesz, hogy pokollá tegye apja életét.

Eszközei sejthetőek, pelenkája és gyomra tartalmát igyekszik rendszeresen rázúdítani, s nem retten vissza az öngyilkos merényletektől sem. A fiúért aggódó apa kezdetben az éjszakai virrasztásokat, majd - munkáját feladva - állandó őrizetet kénytelen vállalni felesége helyett, aki nem sok érdeklődést tanúsít a gyerek iránt, ehelyett inkább tenyeres-talpas masszőrjét látogatja. Multimilliomosok, szilikon bombázók és badigárdok az egyik oldalon s az áldozat korábbi életének résztvevői, párizsi csórók a másikon.
Pelenkás bajkeverő 2003
Pelenkás bajkeverő poszter
Szereplők: Thierry Lhermitte, Ophélie Winter, Jean-Marie Winling, Debora Khan, France Bargain, Clémentine Célarié, Espérance Pham Thai Lan, Roger To Thanh Hien, Thais Alessandrin, Michel Muller, Eric Cornet, Leonor Watling, Francois Levantal, Sylvie Vandeputte, Jean-Paul Sermadiras
Rendező: Patrick Alessandrin
Író: Laurent Chouchan , Patrick Alessandrin
Operatőr: Javier Aguirresarobe
Vágó: Yann Malcor
Zene: Loic Dury , Christophe Minck
Látványtervező: Alain Bainée
Jelmez, kosztüm: Brigitte Nierhaus
Producer: Mate Cantero , Manuel Munz , Arancha Solís , Alicia Tellería
Stúdió: Les Productions du 3éme Etage, Mate Producciones S.A., Vertigo See
Hossz: 90 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2004 március 3.