Misztikus film: A Da Vinci-kódMozifilmek
A tanulmányi úton Párizsban tartózkodó Robert Langdon szimbólumkutatót (Tom Hanks) telefonon riasztják >>>

A Da Vinci-kód

The Da Vinci Code

amerikai film 2006
misztikus, kaland, krimi, thriller

Cryptex

Mona Lisa
A tanulmányi úton Párizsban tartózkodó Robert Langdon szimbólumkutatót (Tom Hanks) telefonon riasztják egy késő esti órán.
A Louvre idős kurátorát meggyilkolták a múzeumban és érthetetlen utalásokat találtak holtteste mellett - többek közt Langdon nevét, melyből adódóan elsőszámű gyanúsítottá lép elő a bizalmatlan és mogorva nyomozó, Bezu Fache (Jean Reno) szemében.
A rejtély megfejtésére kirendelt tehetséges francia titkosírás-szakértő, Sophie Neveu (Audrey Tautou) azonban hisz Langdon ártatlanságában, majd miután megszökteti a rendőrök karmaiból, együtt, összefogva igyekeznek kideríteni, vajon ki és milyen indíték hatására követte el a gyilkosságot és hogy mik lehetnek azok a rejtélyes üzenetek, amelyeket a kurátor hagyott hátra?
Kalandjaik során belebotlanak az úgynevezett Sion rend történelmébe, akik állítólag egy olyan nagyszabású, évezredes titok őrzői, amely alapjában változtathatná meg az emberiség vallásról kialakított nézeteit.
Évszázadokkal ezelőtt a reneszánsz festő, Leonardo Da Vinci az egyik vezetője volt a rendnek és művei csak úgy hemzsegnek a titok létezését igazoló utalásoktól...

Tom Hanks és Ron Howard még 2004 végén csapott le Dan Brown bestseller regényének megfilmesítési jogaira, mely korábban a 24 c. sorozat alkotóját, Joel Surnow-ot is komolyan érdekelte. Mivel Brown nem szerette volna egy akciósorozat alaptémájának adományozni művét, Howard és csapata "győzött", akik 2005-ben hihetetlen gyorsasággal leforgatták a mozit - többek közt eredeti helyszíneken, mint például a híres párizsi Louvre múzeum.

Szereplők:
Tom Hanks, Jean Reno, Audrey Tautou, Ian McKellen, Alfred Molina, Paul Bettany
Rendező:
Ron Howard
Forgatókönyv:
Dan Brown regénye alapján Akiva Goldsman
Operatőr:
Salvatore Totino
Zene:
Hans Zimmer
Gyártó stúdió:
Columbia Pictures
Forgalmazza:
InterComMozipremier: 2006 Május 19.
A Da Vinci-kód - Mozi
  • Ehhez a cikkhez: A Da Vinci-kód jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 5 Átlagolt érték: 4.6
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek