Filmek - mozi-dvd.hu

Kedves Wendy!

Dátum: 2006. május 02. kedd, 13:23
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dráma
E film Dick, a magányos fiatalember története, aki Estherslope-ban, egy szegény, dél-kelet amerikai bányászvárosban él. >>>
Kedves Wendy!
Dear Wendy
dán film 2005
dráma

E film Dick, a magányos fiatalember története, aki Estherslope-ban, egy szegény, dél-kelet amerikai bányászvárosban él. Amikor Dick egy nap véletlenül egy kis pisztolyt talál, pacifista nézetei ellenére különös vonzódást kezd érezni a fegyver iránt. Újonnan szerzett társával együtt rövidesen meggyőzi a város más fiatal számkivetettjeit is, hogy csatlakozzanak hozzá abban a titkos klubban, amelynek Dick a The Dandies nevet adja. Minden tagnak saját, kényeztetett, becézgetett fegyvere, és saját speciális tüzelési technikája van. Dick például fegyverével mindig csípőből, bekötött szemmel lő.
A tagok a klubban szabadon hordhatják és imádhatják a fegyvereiket, miközben hűek maradnak pacifista elveikhez.

A legfontosabb Dandy-szabályban, a "Soha ne ránts fegyvert!” felszólításban való erős hitük ellenére hamarosan olyan nehéz helyzetben találják magukat, ahol rá kell jönniük arra, hogy a szabályok azért vannak, hogy megszegjék őket.

A film rendkívül meggyőző nemzetközi szereplőgárdát vonultat fel: a főszerepben az ifjú tehetség, Jamie Bell (Billy Elliot), a pacifista mesterlövész Dick alakjának megformálója, és Bill Pullman Krugsby, a helyi seriff szerepében, aki megpróbál érvényt szerezni a törvénynek, és fenntartani a rendet.

A film a 2006. évi Moszkvai Nemzetközi Filmfesztiválon Ezüst Szent György díjat nyert!

Szereplők:
Jamie Bell, Bill Pullman, Michael Angarano, Danso Gordon, Novella Nelson, Chris Owen, Alison Pill, Mark Webber
Rendező: Thomas Winterberg
Író: Lars von Trier
Operatőr: Anthony Dod Mantle
Zene: Benjamin Wallfisch
Gyártó stúdió: Nimbus Film, Zentropa Entertainments
Forgalmazza: SPI International
Hossz: 105 perc
Típus: feliratos
Hivatalos honlap
Eredeti megjelenés: 2005

Hazai mozipremier: 2006. június 1.