Dráma: C.R.A.Z.Y.Mozifilmek
C.R.A.Z.Y.Akinek nem karácsonykor van a születésnapja, az nem tudja átérezni azt az életen át tartó mélabút (dühöt), amit a karácsonyi >>>
C.R.A.Z.Y.
kanadai film 2005
dráma

Akinek nem karácsonykor van a születésnapja, az nem tudja átérezni azt az életen át tartó mélabút (dühöt), amit a karácsonyi és a születésnapi ajándékok egymásba mosódása okoz. Legalább a csomagolópapír lenne kétféle!
1960. december 25-én megszületik Zac Beaulieu, egy átlagos kertváros átlagos családjába negyedik fiúgyermekként, egy mélyen szerető anya és egy fiaira végtelenül büszke apa óvó karjaiba. Zac legkisebb fiúként az apja kedvence lesz, közös kocsikázásaik, titkos nassolásaik legszebb gyermekkori élményeivé válnak. Ám korán kiderül, hogy Zac Beaulieu más, mint a többiek, különös egyénisége akaratán kívül indít el egy törésvonalat kettejük kapcsolatában. Az évek telnek, a kamaszkori lázadásokat a Pink Floyd, a Rolling Stones és David Bowie zenéje röpíti a szárnyán.
C.R.A.Z.Y.

C.R.A.Z.Y.
Zac élete pedig folyamatos útkeresés. Ugyanolyan erővel akarja saját magát, a vágyait és identitását megtalálni, mint amilyen kétségbeesetten próbál megfelelni az apjának.

A C.R.A.Z.Y.-t tizenkét díjra jelölték, és végül tíz kategóriában győzött a francia nyelvű filmdráma, amely egy fiatalember szembesülését tárja fel saját homoszexualitásával egy heteroszexuális, szerető családi közegben.

A film számos díjat nyert: többek között a 2005-ös Torontói Filmfesztiválon megkapta a legjobb kanadai filmnek járó díjat. A Kanadai Film- és Televíziós Akadémia tíz Genie-díjjal, a kanadai Oscarral tüntette ki a filmet, köztük a legjobb filmnek, legjobb rendezőnek, legjobb színésznek és színésznőnek, valamint legjobb forgatókönyvírónak járó díjjal.

Szereplők:
Michel Cőté, Marc- André Grondin, Danielle Proulx
Rendező:
Jean-Marc Vallé
Forgatókönyv:
Jean-Marc Vallée, François Boulay
Operatőr: Pierre Mignot
Zene: David Bowie, Pink Floyd, Rolling Stones
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 127 perc
Típus: feliratos
Hivatalos honlap
Eredeti megjelenés: 2005

Mozipremier: 2006. július 13.
C.R.A.Z.Y.
  • Ehhez a cikkhez: C.R.A.Z.Y. jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 3 Átlagolt érték: 4.66
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek