Filmek - mozi-dvd.hu

A harag napja

Dátum: 2006. május 05. péntek, 11:50
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Thriller
1532. Spanyolország a nagyhatalom, a pompa, csodás paloták és templomok hazája, egyben sötét és veszélyes hely, >>>
A harag napja
Day of Wrath
amerikai, magyar film 2005
akció, dráma, thriller, kosztümös

A XV. század fordulóján Spanyolország drámai történelmi változás előtt állt. Aragóniai Ferdinánd és Kasztíliai Izabella házasságával sikerült egyesíteni Spanyolország szétszakadt tartományait. Kolumbusz felfedezi az amerikai kontinenst, mely korábban elképzelhetetlen gazdagságot jelent a spanyol kincstár számára. A kilencszáz évig tartó muszlim befolyás is véget ér, a haderőnek sikerül leverni a spanyol félszigeten tartózkodó utolsó mórokat is. Spanyolországot mindez a világ leghatalmasabb birodalmává teszi, melyre a Római Birodalom bukása óta nem volt példa. Harsány buzgalommal törekedtek az "egy ország, egy isten” jelszó megvalósítására. Bevezették az állami inkvizíciót, mely fő feladatául a zsidó eretnekség megszüntetését tűzte ki céljául. 1532. Spanyolország még mindig a pompa, és a csodás paloták, templomok hazája, miközben egy sötét és veszélyes hely is egyben, melyet a halál szele leng be.


Történetünk városának békés mindennapjait titokzatos gyilkosságok zavarják meg. Az áldozatok nemes emberek, de az elkövető nem kíméli testőrségüket sem: vérfürdőt rendez a város sikátoraiban. A halottak mellkasára minden esetben egy-egy betűt metsz a gyilkos.
A törvény őre, Ruy Mendoza (Christopher Lambert) nincs könnyű helyzetben.
Ahányszor embereivel visszatér a tett helyszínére, a holttesteknek hűlt helyét találja. Ő az egyetlen szemtanú, bizonyíték híján pedig senki nem hisz neki!
Ruy egy kegyetlen cselszövés közepén találja magát: sem világi, sem egyházi segítségre nem számíthat. Magára van utalva, miközben feleségét (Oroszlán Szonja) és gyermekeit is veszélybe sodorja a nyomozás sikere érdekében.

Szereplők:
Christopher Lambert, Oroszlán Szonja, Brian Blessed, James Faulkner, Ben O'Brian, Phyllida Law, Bicskey Lukács, Gryllus Dorka, Schramek Géza
Rendező: Adrian Rudomin
Forgatókönyv: Adrian Rudomin
Operatőr: Lajos Tamás
Vágó: Clive Barrett
Zene: David Schweitzer
Gyártó stúdió:
Azucar Entertainment, Laurinfilm, Bespoke Productions Ltd.
Forgalmazza: Best Hollywood
Hossz: 105 perc
Eredeti megjelenés: 2005

Mozipremier: 2006. június 8.