Dráma: A United 93-asMozifilmek
A United 93-as című filmben Paul Greengrass rendező azoknak az embereknek a történetét mondja el, akik 2001. szeptember 11.-én >>>
A United 93-as
United 93
angol, amerikai film 2006
dráma, katasztrófa, igaz történet

A United 93-as című filmben Paul Greengrass rendező azoknak az embereknek a történetét mondja el, akik 2001. szeptember 11.-én a United Airlines légitársaság 93-as járatának fedélzetén utaztak. Ez volt a negyedik eltérített gép azon a napon, amelyen az Egyesült Államok a történelem legsúlyosabb terrortámadását szenvedte el.
A nap eseményeit a repülőgépen tartózkodó egyszerű emberek szemével mutatja meg - köztük a személyzet, üzletemberek, feleségek, nagyszülők, diákok, akik San Francisco felé tartottak egy Boeing 757-esben. A valamivel több mint 90 perc alatt, amíg a gép a levegőben volt, a világ odalenn egy új, erőszakos korszak küszöbét lépte át.
A film alapjául hatalmas mennyiségű adat szolgált, amelyet Greengrass és munkatársai összegyűjtöttek: interjúk a 40 utas és személyzet családtagjaival,
a földi irányító személyzettel és másokkal, akik részesei voltak a nap eseményeinek; valamint hangfelvételek és történelmi tények.
A történetet egy csapat tehetséges, ám jórészt ismeretlen színésszel játszatták el, akik a gép fedélzetén véletlenül összekerült embereket improvizálva alakították.
Az eredmény egy megrázó tanulmány a modern és a régi világ végzetes találkozásáról… és a bátorságról, amely ebből a találkozásból született.

Paul Greengrass eddigi pályája során általában társadalmilag kényes témákat dolgozott fel. E filmjei korunk legsúlyosabb kérdéseit feszegetik: mikor válik a politika erőszakká vagy a hit vallási fanatizmussá. Emellett egy világsikert aratott kasszasikert is jegyez, a 2004-ben készült A Bourne-csapda című thrillert.

Szereplők:
Daniel Sauli. Lewis Alsamari, JJ Johnson, Gary Commock, Polly Adams (II), Opal Alladin
Rendező: Paul Greengrass
Producer: Lloyd Levin
Gyártó stúdió: Universal
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Hivatalos honlap
Hossz: 90 perc

Mozipremier: 2006. augusztus 31.
  • Ehhez a cikkhez: A United 93-as jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 4 Átlagolt érték: 4
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek