Filmek - mozi-dvd.hu

A növények magánélete

Dátum: 2006. július 01. szombat, 11:08
Rovat: DVD filmek
Kategória: Természetfilm
Növények. Mindennapi életünk részei, de legtöbbször elsiklunk világuk felett, pedig nélkülük nem léteznének állatok, nem lenne élelem, >>>
David Attenborough: A növények magánélete - 2DVD
David Attenborough: The Private Life of Plants
angol film 2002
természet, dokumentum

Növények. Mindennapi életünk részei, de legtöbbször elsiklunk világuk felett, pedig nélkülük nem léteznének állatok, nem lenne élelem, maga az élet sem jelenhetett volna meg ilyen sokszínűen a Földön. Nem csoda, hogy David Attenborough figyelme az állatok filmezése után a növényekre irányult. Hiszen a növények hasonló problémákkal néznek szembe túlélésük érdekében, mint mi, emlősök: meg kell vívniuk egymással, hatékonyan kell szaporodniuk, új területeket kell meghódítaniuk.
Úgy viselkednek akárcsak mi: vadásznak, utaznak, és meglepő, de valószínűleg látnak és talán gondolkodnak is. Az egyetlen magyarázat arra, hogy miért nem figyelünk fel drámai életükre az, hogy mindezen események számunkra nagyon lassan következnek be. Azonban a modern technika lehetőséget ad arra, hogy speciális filmfelvételeknek és azok gyorsításának köszönhetően, bepillantsunk az egyes növényfajok színes világába.

Szereplő: David Attenborough
Rendező: Neil Lucas
Forgatókönyv: David Attenborough
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 300 perc

DVD Információk:
Hang: Mono
Szinkronok: magyar, angol
Felirat: magyar
Kép: 1.33:1
DVD Extrák:
Interaktív menük
Közvetlen jelenetválasztás

DVD Premier: 2006 április 27.