Filmek - mozi-dvd.hu

Magyar szépség

Dátum: 2006. július 12. szerda, 10:16
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Magyar film
A történet két szomszédos család nemzedéki viszonyainak mélyére próbál ásni. Az ötven felé közeledő szülők és felnőtté váló gyermekeik >>>
Magyar szépség
magyar film 2003
dráma, játékfilm

A történet két szomszédos család nemzedéki viszonyainak mélyére próbál ásni.
Az ötven felé közeledő szülők és felnőtté váló gyermekeik kapcsolatában ragadja meg azt a kérdést, hogy lehetséges-e egymás megismerése, megértése és támogatása, vagy pedig mindez itt és most végképp kudarcra van ítélve. Mi történik velük abban a sűrített helyzetben, amikor családi-szerelmi-baráti-szomszédsági- és munka-viszonyaikat egyszerre fenyegeti összeomlás?
Akik a katasztrófába torkolló - manapság mindennaposnak mondható - bajok elszenvedői s egyben előidézői: egy élelmiszer-technikus, aki ötven lett és "tett a neve mellé egy keresztet"; a felesége, aki már jó ideje nemcsak a vállalkozási ötleteivel nem boldogul; a cég új "erős embere", aki mindkettejük sorsába beleszól; a szomszédságban egy itt felejtkezett szovjet katonatiszt jósnő-feleséggel; egy zongoratanárnő - és a szerelmes fiatalok, akiknek a nem-mindennapos családtörténeti ballaszttal is meg kéne küzdeniük.
A film hőse utoljára próbál beleszáguldani ifjúkora álmaiba, a szabadságba és a váratlan, képtelen érzelembe, de csak a remény ajtajáig juthat el végül.

Szereplők:
Máté Gábor, Udvaros Dorottya, Börcsök Enikő, Hámori Gabi, Szirtes Ági, Fenyő Iván
Rendező: Gothár Péter
Forgatókönyv: Gothár Péter, Závada Pál
Operatőr: Gózon Francisco, Babos Tamás
Vágó: Kornis Anna
Zene: Orbán György
Gyártó stúdió: Mythberg Films
Forgalmazza: Hungaricom
Hossz: 107 perc
Első vetítés:
Magyar Filmszemle, 2003.

Hazai mozipremier: 2006. augusztus 24.