Magyar film: EgyetleneimMozifilmek
Vígjáték egy mániákusan társat kereső fiúról, valós történetek alapján. A filmben két történetszál váltogatja egymást: egy burleszkszerű >>>
Egyetleneim
magyar film 2006
romantikus, vígjáték, dráma

Vígjáték egy mániákusan társat kereső fiúról, valós történetek alapján. A filmben két történetszál váltogatja egymást: egy burleszkszerű társkeresési hajsza és egy tragikomikus szerelmi történet.

A főhős, Én (Kovács Krisztián) egy monitorra meredve ül egész nap egy szerkesztőségben, és az ablakon át lesi az utcán zajló életet. Meglátja egy nőben élete minden reményét, és éjjel-nappal leveleket hordoz neki. Kudarcai még több nő megismerésére sarkallják. Idejét egyre inkább a nők után való járkálás tölti be, munkáját elhanyagolva a BKV-járművek, egyetemek, bulik határozzák meg életét.

Ahogy sztereotip ismerkedési kudarcait egyre megalázóbb és abszurdabb helyzetek váltják fel, fokozatosan elveszti naiv ideáljait. Rafinált ismerkedési módokat folytat, nyomoz, chatel, ámokfut, végigjárja a szubkultúrák bugyrait.
Egyetleneim

Egyetleneim
Ismerkedik utcán, buszon, plazában, múzeumban, moziban, könyvtárban, fogorvosnál, strandon, házibuliban, táncházban, koncerten, diszkókban és partykon. Képzelődéseiben kudarcait, a randikat és a nőket katalogizálja. Romantikus rajongóból hideg nőcsábásszá, közönyös szemlélővé válik, végül a felőrlődés határán, mindenről lemondva találkozik élete szerelmével.

Nemes Gyula filmje nem Beregi Tamás nagysikerű, azonos című könyvének adaptációja, hanem kettejük élményeinek összegyúrása.
Az Egyetleneim Nemes Gyula diplomafilmje a prágai FAMU-n, a film konzultánsa Vera Chytilová.

Szereplők:
Kovács Krisztián, Tóth Orsolya, Kovalik Ágnes, Szép Ágnes, Avar István, Babos Gyula, Balkay Géza, Lábán Kati, Beregi Tamás, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Ganxsta Zolee
Rendező: Nemes Gyula
Forgatókönyv: Nemes Gyula, Beregi Tamás
Operatőr: Dobóczi Balázs
Vágó: Völler Ágnes
Zene: DJ Palotai, Kispál és a Borz, Quimby, NEO
Gyártó stúdió: Mediawave 2000 Kft.
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 90 perc
Első vetítés:
2006. február (Filmszemle)

Mozipremier: 2006. augusztus 31.

  • Ehhez a cikkhez: Egyetleneim jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozipremierekMozifilmek