Filmek - mozi-dvd.hu

Az Ördög Pradát visel

Dátum: 2006. augusztus 26. szombat, 16:42
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Vígjáték
Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada) Miről álmodik a lány, ha kisvárosban nő fel, nagyra vágyik, szép és nagyszájú? Egy állásról New Yorkban, mondjuk >>>

Az Ördög Pradát visel

The Devil Wears Prada

amerikai film 2006
vígjáték, dráma

Miről álmodik a lány, ha kisvárosban nő fel, nagyra vágyik, szép és nagyszájú? Egy állásról New Yorkban, mondjuk a legmenőbb divatmagazinnál, amivel együtt járnak a legmenőbb mobiltelefonok, ruhák és ismerősök.

A legtöbb film végén az álmok valóra válnak. Ennek a filmnek már az elején valóra válik az, amire Andrea (Anne Hathaway) vágyott, és hamarosan rá kell jönnie, hogy ennél rosszabbat még életében nem álmodott. Mert a fantasztikus hellyel együtt jár a világ leggonoszabb, legkibírhatatlanabb, legigazságtalanabb főnöke (Meryl Streep), a Runway magazin nagyhatalmú szerkesztője.

A lány, aki azt hiszi, már az első állásával majdnem mindent elért, ettől kezdve a szabad világ legrosszabbul fizetett, de legtöbbet piszkált asszisztenseként éli egyszerű, egyre elviselhetetlenebb mindennapjait. Egyetlen mulatsága már csak az, hogy megpróbálja kitalálni, milyen újabb elképzelhetetlen ötlettel rukkol elő, a piszkálódásban kimeríthetetlen fantáziájú főnök.

Szereplők:
Anne Hathaway, Meryl Streep, Emily Blunt, Adrian Greiner, Tracie Thoms, Stanley Tucci
Rendező: David Frankel
Forgatókönyv:
Lauren Weisberger, Don Roos, Aline Brosh McKenna
Operatőr: Florian Ballhause
Vágó: Mark Livolsi
Zene: Theodore Shapiro
Gyártó stúdió: 20th Century Fox
Forgalmazza: InterCom
Hivatalos honlap
Hossz: 90 perc

Hazai mozipremier: 2006. október 5.