Filmek - mozi-dvd.hu

Az apokalipszis angyalai - Bíbor folyók 2

Dátum: 2004. október 02. szombat, 07:11
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Thriller
Niemans felügyelő (Jean Reno) érzése szerint a halott, akit az egyik Lorraine-i kolostorban befalazva találtak, nem egy szokványos >>>
Az apokalipszis angyalai - Bíbor folyók 2

Niemans felügyelő (Jean Reno) érzése szerint a halott, akit az egyik Lorraine-i kolostorban befalazva találtak, nem egy szokványos áldozat. A körülötte található ezoterikus jelek és a férfi furcsa, szertartásszerű feláldozása mást sugallnak.... Ezalatt egy templom tövében Reda (Benoit Magimel), a fiatal rendőrkapitány egy Jézusra tökéletesen hasonlító félholt emberre bukkan. Eleinte csak azt hiszi, megmentette egy ember életét, ám hamarosan ráeszmél, hogy ez az ügy kapcsolatban áll azzal, amelyben egykori rendőrakadémiai kiképzője, Niemans nyomoz.
A környéken egyre nő a halálesetek száma. Minden esetben titokzatos, természetfeletti erővel rendelkező szerzetesek látványos módon, ismeretlen embereket ölnek meg, majd nyomtalanul eltűnnek. Teljes homály övezi az ügyet mindaddig, míg Niemans és Reda fel nem fedezik, hogy mindegyik áldozat keresztneve és foglalkozása megegyezik valamelyik apostoléval. A vallástörténeti szakértő, Marie (Camille Natta) segítségével próbálják meg leleplezni ezt az elképesztő összeesküvést.
Kik a rettegést keltő Apokalipszis Angyalai? Mi az összefüggés a Bibliában olvasható jóslatokkal? Miért érdeklődik annyira a hatalmas Heimmerich Von Garten (Christopher Lee) a kolostor és annak földalatti járatai iránt? Niemans és Reda elhatározzák, hogy megválaszolják a kérdéseket, ám ehhez mélyen bele kell ásniuk magukat egy századok óta rejtegetett, veszélyes titok váratlan összefüggéseibe.

Magyarországi mozipremier:
2004. október 14.
Műfaj:
thriller
Játékidő:
100 perc
Hivatalos honlap
Gyártó:
Studio Légende, Europa Corp., TF1 Films Productions, Filmauro S.r.l., Epica Ltd.
Forgalmazó:
SPI International

Rendezte:
Olivier Dahan
Forgatókönyv:
Luc Besson
Operatőr:
Alex Lamarque
Vágó:
Richard Marizy
Zene:
Colin Towns
Szereplők:
Jean Reno,
Benoit Magimel, Christopher Lee,
Camille Natta,
Johnny Hallyday, Gabrielle Lazure, Augustin Legrand,
Serge Riaboukine, André Penvern,
Jo Prestia,
Cyril Raffaelli