Filmek - mozi-dvd.hu

Deja Vu

Dátum: 2006. szeptember 10. vasárnap, 10:28
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Thriller
Mindenki megtapasztalta már, milyen az, amikor egy pillanatra úgy érzi, hogy az éppen zajló eseményeket pontosan ugyanúgy átélte már egyszer. >>>
Deja Vu
Deja Vu
amerikai film 2006
thriller, akció

Mindenki megtapasztalta már, milyen az, amikor egy pillanatra úgy érzi, hogy az éppen zajló eseményeket pontosan ugyanúgy átélte már egyszer.
A déjá vu jelensége mindmáig megfejtetlen titok maradt. Egy ok nélkül ismerősnek tűnő arc vagy hely valóban lehet ismerős? A semmiből felvillanó emlékkép talán egyfajta figyelmeztetés a múltból? Vagy épp ellenkezőleg: kulcs a jövőhöz?

Doug Carlin (Denzel Washington) ügynököt rutinnyomozás közben éppenséggel egy déjá vu vezeti váratlanul egy titokzatos bűncselekmény nyomára. Eredetileg bizonyítékokat kellett volna gyűjtenie, miután egy New Orleans-i kompon bomba robbant. Közben azonban rá kell jönnie, hogy amit a legtöbben puszta képzelgésnek hisznek, valójában sokkal nagyobb erőt képvisel. Ennek hatására életre-halálra szóló versenyfutásba kezd, hogy megmentse sok száz ártatlan ember életét.

Tony Scott (Tiszta románc, A közellenség, Kémjátszma, Tűzben edzett férfi, Domino) új akciófilmje volt az első alkotás, mely az Katrina hurrikán utáni New Orleansban készült.

Szereplők:
Denzel Washington, Val Kilmer, Bruce Greenwood, Paula Patton, James Caviezel, Adam Goldberg, Jennifer Weston, Matt Craven
Rendező: Tony Scott
Forgatókönyv: Terry Rossio és Bill Marsilii
Operatőr: Paul Cameron
Vágó: Chris Lebenzon
Zene: Harry Gregson-Williams
Gyártó stúdió:
Touchstone Pictures, Jerry Bruckheimer Films, Scott Free Productions, Buena Vista Pictures
Forgalmazza: Fórum Hungary
Hivatalos honlap
Hossz: 96 perc

Hazai mozipremier: 2006. december 21.