Filmek - mozi-dvd.hu

DVD kritika: Született feleségek - Első évad (6 DVD)

Dátum: 2006. szeptember 12. kedd, 22:34
Rovat: DVD kritika
Kategória: TV-sorozat
Már idehaza is kapható az első évad összes epizódja, amely díszdobozos, 5 lemezes DVD kiadásban...

Született feleségek - Első évad

A sorozat

Mindenkinek van valami a múltjában. Valami, amire nem szívesen emlékezik, amit míg él magába temet. A csodás Lila akác köz gyönyörű házainak lakói sem különbek bárki mástól. Sok titkot rejtegetnek a kíváncsi szemek elől. Egy váratlan, megmagyarázhatatlan tragédia azonban felforgatja a kertváros nyugalmát. Az ezernyi szállal egymáshoz kötődő emberekről végleg kiderül, kit és mit dugdosott a világ szeme elől eddig ...

A rendező Marc Cherry - a Magyarországon is nagy tetszéssel fogadott Öreglányok című széria megalkotója – 2002 végén kezdte el a szereplőválogatást új produkciójához. Amikor kiderültek a részletek a projektről, a sztárvilág színe – java összefutott, hogy szerepeljen a tuti biztos sikerű tévéműsorban. Calista Flockhart, az egykori Ally McBeal, Melrose Place szőke üdvöskéje Heather Locklear, az Elnök emberei állandó szereplője Mary-Louise Parker és a Jóbarátok Monicája, Courtney Cox is próbafelvételre jelentkezett a műsorhoz.

A forgatás 2003. tavaszán kezdődött meg, a véglegesnek tűnő színészgárdával. Susant, az állandó pasi hiánnyal küszködő elvált anyukát Teri Hatcher, az elkényelmesedett milliomos feleséget, Gabrielle-t Eva Longoria, a pedáns Bree-t Marcia Cross és az örökké a gyermekei miatt aggódó Lynette-t Felicity Huffman keltette életre a kamerák előtt. Az ötödik barátnő, az első epizódban öngyilkosságot elkövető Mary Alice-t először Sheryl Lee, a kultikus Twin Peaks egykori Laura Palmere alakította. A vele felvett anyaggal azonban nem voltak elégedettek a producerek, így lecserélték őt Brenda Strongra, aki minden szempontból bevált, és közreműködésével újraforgatták a bevezető részt. 2004-ben már az első részek vetítése is fantasztikus nézettséget hozott. A született feleségeket azóta több mint 30 ország televíziója tűzte műsorára. A sorozat nem csak a nézők körében aratott nagy sikert, hanem a szakma is díjazta az egyedi humorú alkotást 6 Emmy-díjjal, valamint 3 Golden Globe szobrocskával.

A sorozat sikerének titka, a jól kidolgozott karakterekben rejlik. Mindegyik feleség egy külön embertípust formáz meg: van köztük tisztaságmániás háziasszony gyerekeivel bajlódó anya, unatkozó kacér feleség, egyedülálló szétszórt nő és fehérmájú szomszédasszony. Az epizódoknak természetesen vannak férfi szereplői: a férjek, a szeretők és a gyanús szomszédok, valamint idegenek, akik után lehet nyomozni. A széria hímnemű karakterei nem befolyásolják a tényleges eseményeket, csak asszisztálnak a feleségek ténykedéseihez.

Szeretett feleségeink egy idilli hangulatú kisvárosban tengetik mindennapjaikat, ügyes-bajos dolgaik intézésével, és családjaik békéjének fenntartásával. A látszólagos nyugalmat egy szörnyű és rejtélyes öngyilkosság borítja fel. Főhőseink természetesen egyből a titok nyomába erednek, hogy felderítsék, és nyilvánosságra hozzák az igazságot. Mindenközben rengeteg kalandba és kacagtatóbbnál kacagtatóbb helyzetekbe keverednek.

80%

A DVD

A Született feleségek világszerte milliókat szegezett a tévékészülékek elé hétről – hétre. Most eljött a rajongók Kánaánja. Már idehaza is kapható az első évad összes epizódja, amely díszdobozos, 5 lemezes DVD kiadásban látott napvilágot. Több mint 16 óra szüntelen szórakozás egy huzamban, a fantasztikus magyar szinkronnal. Egyetlen szépséghibája a kiadványnak, hogy nem található egyetlen extra sem a lemezen, és a menü kivitelezése is, elég egyszerűre sikeredett: a háttérben egy-egy szereplőt látunk mindig, a rá legjellemzőbb pózban és beállásban.

30%

A film

Született feleségek

Színes, amerikai, vígjáték, sorozat

Eredeti cím: Desperate Houswives

Eredeti bemutató: 2004.október 3. (ABC)

Hazai bemutató: 2005. október 26.(TV2)

Játékidő: 966 perc (42 perc/epizód)

Rendező: Charles McDougall, Arlene Sanford, Jeffrey Melman, Larry Shaw

Forgatókönyvíró: Marc Cherry

Főszereplők: Teri Hatcher (Susan), Marcia Cross (Bree), Felicity Huffman (Lynette), Eva Longoria (Gabrielle), Nicolette Sheridan, Steven Culp, Jamie Danton, Ricardo Chavira, Brenda Strong (Marie Alice), Mark Moses, Jesse Metcalfe

Operatőr: David Franco, Walt Fraser, Lowell Peterson

Vágó: Michael Barenbaum, Kaja Fehr, Troy Takaki, Brent White

Zene: Steve Bartek, Steve Jablonsky

Producer: Mark Cherry, George W. Perkins, Michael Edelstein, Charles Pratt Jr.

A DVD

Képarány: 16:9

Nyelvek: magyar (stereo), angol (5.1), orosz (5.1), lengyel (5.1)

Feliratok:magyar, angol, cseh, görög, héber, horvát, lengyel, orosz, portugál, román, szerb, szlovén, török

Extrák: -

Gyártó:

Forgalmazó: InterCom

Megjelenés: 2006. szeptember 5.

Forrás és Fotó: InterCom

A film hivatalos oldala

Díjak és jelölések

Illés Henrietta