Zenés film: DVD kritika: ProducerekDVD kritika
Mel Brooks ismét nagyvászonra vitte a két mondvacsinált szélhámos színházmogulról szóló történetét...

Producerek

A film

Miután Mel Brooks első filmjéből bombasikerű, Tony-díjas Broadway-musicalt adaptált, ismét nagyvászonra viszi a két mondvacsinált szélhámos színházmogulról szóló történetét ezzel a Nathan Lane, Matthew Broderick, Uma Thurman és Will Ferrell főszereplésével készült zenés vígjátékkal.

Egy peches producer (Nathan Lane) és könyvelője (Matthew Broderick) egy nap kieszelik a tökéletes tervet, amellyel úgy vélik, semmi perc alatt meggazdagodhatnak: ha több pénzt szednek össze egy darabhoz, mint amennyi a bemutatáshoz szükséges, akkor úgy járnak a legjobban, ha a darab megbukik, mert így nagyobb summát keresnek, mint ha siker lenne. Amikor megszerzik minden idők talán legrosszabb forgatókönyvét, a Hitler tavaszát, amelyet egy neonáci galambtenyésztő (Will Ferrell) álmodott papírra, úgy érzik, megtalálták, ami a biztos katasztrófához kell. Hamarosan azonban megtanulják: ízlések és pofonok különböznek...

A filmet csak tényleg nagyon erős idegzetű nézőknek ajánlom, azoknak akik el tudnak viselni több, mint 2 óra tömény színészi ripacskodást. Az 1968-ban íródott alaptörténet jó, viszont a rendezés valahol nagyon-nagyon elcsúszott. Olyan mintha egy késő esti bóhozatot néznénk, ahol a humoristák szándékosan játszanák túl a rájuk osztott szerepeket. A színészek egytől-egyig a legroszabb formájukat hozzák ebben az alkotásban, leszámítva az énekes-táncos részeket. A borzalmas alakításoknak köszönhetően nem jön át az eredeti mű mondanivalója, melynek célja, hogy bemutassa a színfalak mögött rejtöző zárt, és tiszteségtelen világot.

Mel Brooks ezzel az újrafeldolgozással úgy látszik nagy fába vágta a fejszéjét, ami sajnos bele is törött. Másrészről viszont bocsánatos bűn, ez egy olyan alkotótól, aki olyan fantasztikus és felejthetetlen vígjátékokkal ajándékozott meg minket, mint a Fényes nyergek, Ifjú Einstein és az Űrgolyhók.

30%

A DVD

50%

A film

Producerek

Színes, amerikai, zenés-vígjáték

Eredeti cím: Producers

Eredeti bemutató: 2005.

Hazai bemutató: -

Játékidő: 129 perc

Rendező: Susan Stroman

Forgatókönyvíró: Mel Brooks, Thomas Meehan

Szereplők: Nathan Lane (Max Bialystock), Methew Broderick (Leo Bloom), Uma Thurman (Ulla), Will Ferrell (Franz Liebkind), Gary Beach (Roger DeBris), Roger Bart (Carmen Ghia), Jon Lovitz (Mr. Marks)

Operatőr: John Bailey, Charles Minsky

Vágó: Steven Weisberg

Zeneszerző és szövegíró: Mel Brooks

Producer: Mel Brooks

A DVD

Képarány: 16:9

Nyelvek: magyar (5.1), angol (5.1), cseh (5.1), lengyel (5.1)

Feliratok: magyar, angol, arab, bolgár, horvát, cseh, dán, észt, finn, görög, héber, hindi, izlandi, littván, norvég, lengyel, román, szerb, szlovén, svéd, török

Extrák:

- Kisfilm a forgatásról

- Bakiparádé

- Kimaradt jelenetek

- Rendezői audiokommentár

Gyártó: Sony Pictures, Universal Pictures

Forgalmazó: Fórum Home Entertainment

Megjelenés: 2006. Szeptember 12.

Forrás és Fotó: Fórum Home Entertainment

A film hivatalos oldala (Sony Pictures)

A film hivatalos oldala (Universal Pictures)

Díjak és jelölések

Illés Henrietta

  • Ehhez a cikkhez: DVD kritika: Producerek jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz