Mozifilmek
Az örömfiú (Son of the Bride / El hijo de la novia)
Az Örömfiú egy szellemesen és gazdagon megírt, nagyvonalúan és pontosan megrendezett film tele lenyűgöző színészi alakításokkal.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Az örömfiú

El hijo de la novia / Son of the Bride

argentin, spanyol film (2001)
vígjáték, dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Az Örömfiú egy szellemesen és gazdagon megírt, nagyvonalúan és pontosan megrendezett film tele lenyűgöző színészi alakításokkal. A történetben rengeteg az okos húzás, de ez sohasem árnyékolja be a film mélyen emberi kvalitásait. Egyszerűen nagyszerű alkotás.

A varázslatos argentin film középpontjában Rafael (Ricardo Darín) áll, egy restaurátor, akinek az élete stresszek és széteső kapcsolatok sorozata. Amikor az apja, Nino (Héctor Alterio) úgy dönt, hogy 44 évi házasság után megadja feleségének, Normának (Norma Aleandro) a templomi esküvőt, amit az mindig is akart, Rafael gúnyosan áll ehhez, ugyanis az anyja Alzheimer kóros, és nem igazán tudja, hol van, vagy mi történik körülötte.
Miután Rafael szívinfarktust kap, rájön, hogy meg kell változtatnia életét – de amikor változtat, felismeri, hogy mennyi mindent magától értetődőnek tekintett az életben, és talán félredobta pont azt, amit keresett.A varázslatos argentin film középpontjában Rafael (Ricardo Darín) áll, egy restaurátor, akinek az élete stresszek és széteső kapcsolatok sorozata. Amikor az apja, Nino (Héctor Alterio) úgy dönt, hogy 44 évi házasság után megadja feleségének, Normának (Norma Aleandro) a templomi esküvőt, amit az mindig is akart, Rafael gúnyosan áll ehhez, ugyanis az anyja Alzheimer kóros, és nem igazán tudja, hol van, vagy mi történik körülötte.
Miután Rafael szívinfarktust kap, rájön, hogy meg kell változtatnia életét – de amikor változtat, felismeri, hogy mennyi mindent magától értetődőnek tekintett az életben, és talán félredobta pont azt, amit keresett.
Az örömfiú (Son of the Bride / El hijo de la novia) 2001
Az örömfiú (Son of the Bride / El hijo de la novia) poszter
Szereplők: Ricardo Darín, Héctor Alterio, Norma Aleandro, Eduardo Blanco, Natalia Verbeke, Gimena Nóbile, David Masajnik, Claudia Fontán, Atilio Pozzobon, Salo Pasik, Humberto Serrano, Fabián Arenillas, Mónica Cabrera, Giorgio Bellora, Mónica Virgilito, Victoria Troncoso, Rubén Green, Miguel Padilla, Walter Mackenzie, Adrián Suar, Alfredo Alcón, Antonio Caride, Diego Mackenzie, Pablo Ingercher Casas
Rendező: Juan José Campanella
Forgatókönyv: Juan José Campanella, Fernando Castets
Operatőr: Daniel Shulman
Vágó: Valeria Pivato, Walter Rippel
Zene: Ángel Illarramendi
Jelmez, kosztüm: Cecilia Monti
Producer: Mariela Besuievsky, Fernando Blanco, Pablo Bossi, Gerardo Herrero, Jorge Estrada Mora
Stúdió: Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales (INCAA), JEMPSA, Patagonik Film Group
Forgalmazó: UIP Duna film
Hossz: 123 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2004 szeptember 22. (vhs)

Díjak és jelölések:

Oscar-díj (2002) - Legjobb idegennyelvű film jelölés

Az örömfiú (Son of the Bride / El hijo de la novia) eredeti nyelvű filmelőzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Az örömfiú jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek