Vígjáték: Stepfordi feleségekMozifilmek
Joanna Eberhart azt hiszi, a lábai előtt hever a világ.
Ő az EBS tévétársaság történetének legfiatalabb elnöke, egy figyelmes férjjel >>>

Stepfordi feleségek

Joanna Eberhart azt hiszi, a lábai előtt hever a világ.
Ő az EBS tévétársaság történetének legfiatalabb elnöke, egy figyelmes férjjel és két gyönyörű gyerekkel. Úgy tűnik, minden tökéletes… mígnem egy katasztrofális napon összeomlik Joanna élete. Állásából kirúgják, már arra sem emlékszik, hová járnak suliba a srácok, a mintaházasság is becsődölni látszik…

Joanna Eberhart (Nicole Kidman) úgy gondolja, mindent elért az életben. Ő az EBS televízió eddigi legfiatalabb elnöke, figyelmes férje van és két szép gyereke. A felszínen Joanna élete egyszerűen tökéletes… egészen addig a katasztrofális napig, amikor minden összeomlik körülötte. Kirúgják az állásából, problémák adódnak a házasságában, nem emlékszik, hova járnak iskolába a gyerekei. Joanna úgy érzi, kezd megőrülni. Egy idegösszeroppanás kell ahhoz, hogy ő és férje, Walter (Matthew Broderick) felülvizsgálják, mi a fontos az életükben, s végül felpakolják a családot, hogy mindent újrakezdjenek a connecticuti Stepford idilli kertvárosában.
Joanna azonban hamar gyanút fog, hogy valami nincs rendben ezzel a látszólag tökéletes várossal. Ugyanígy furcsállja a dolgok állását Bobbie Markowitz (Bette Midler), aki szintén nemrég költözött ide férjével (Jon Lovitz), és az építész Roger Bannister (Roger Bart) is; ő tönkrement kapcsolatát reméli helyrehozni a konzervatív Jerryvel (David Marshall Grant).
Valami nem stimmel, az egészen biztos. Először is ott vannak a feleségek. Mindegyik Claire Wellingtonra (Glenn Close) hasonlít – szépek, boldogok és szokatlanul tevékenyek a házimunkában. Tudnak sütni-főzni, házat meszelni, füvet nyírni, játszani a gyerekekkel, és mindezek után még csipkés fehérneműben, csábítóan várni haza a férjet a fárasztó nap végén.
Joannát teljesen összezavarják ezek a nagyszerű, de alárendelődő asszonyok, és kezdi egyre kényelmetlenebbül érezni magát. Walter azonban maradéktalanul elégedett. Különösen a Stepfordi Férfiak Egyesülete, a város közepén álló erődszerű udvarház nyűgözi le. Szerinte a város olyan, mint egy álom. Amilyennek az életnek lennie kellene. Egészen addig, míg Joanna Eberhart közbe nem lép.

vígjáték (feliratos)
Szereplők:
Joanna EberhartNicole Kidman
Walter KresbyMatthew Broderick
Bobbie MarkowitzBette Midler
Mike WellingtonChristopher Walker
Claire WelligtonGlenn Close


Gyártó:Dreamworks
Eredeti cím:The Stepford Wives
Forgatókönyvíró:Paul Ridnick
Fényképezte:Rob Hanh A.S.C.
Zene:David Arnold
Rendezte:Frank Oz
Vágó:Jay Rabinowitz A.C.E.
látványtervező:Jackson De Govia
Országos bemutató:2004. október 07.
Játékidő: 93 perc

Forgalmazza: UIP Duna film
  • Ehhez a cikkhez: Stepfordi feleségek jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek