Animációs: CápameseMozifilmek
CápameseOszkár kis hal a nagy tóban, az eszénél csak a szája jár gyorsabban, és miközben a Bálnamosóban gürcöl „vakardhalként”, >>>

Oszkár kis hal a nagy tóban, az eszénél csak a szája jár gyorsabban, és miközben a Bálnamosóban gürcöl „vakardhalként”, arról álmodozik, hogy egy nap kifogja az aranyhalat…és felkerül a Korál csúcsára, a gazdagok és híresek közé.
És egy nap valóban az ölébe hullik… no, nem a szerencse, hanem egy nagy fehér cápa hullája, és hősünk azon kapja magát, hogy ő lett Oszkár, a Cápaölő. Úgy történik, hogy a kis hal megeteti a nagyhalakat, a bökkenő mindössze annyi, hogy az áldozat a rettegett Nagy Fehér Főnök, Don Lino fia volt. És akire egyszer ráharap a halvilág...
Oscar dörzsölt kis halacska. Fényes jövőről álmodik, s eközben mindig távolabbra nyújtózik, mint ameddig az uszonya elér, emiatt aztán folyton pácba kerül. Lenny óriás fehér cápa. Érzékeny lélekkel verte meg a sors, és van egy nagy titka is – valójában vegetáriánus... Amikor egy hazugság folytán Oscar hőssé válik, Lenny pedig lebukik, és emiatt számkivetett lesz, ők ketten összebarátkoznak, hogy a világ legfurább párosaként szeljék az óceán habjait.
A Cápamesét Vicky Jenson, Bibo Bergeron és Rob Letterman rendezte Michael J. Wilson és Letterman forgatókönyvéből. A producerek Bill Damaschke, Janet Healey és Allison Lyon Segan, az executive producer Jaffrey Katzenberg.
A film lemeze megjelenik cédén. A The Shark Tale Soundtracken hallható Hans Zimmer eredeti filmzenéje, valamint olyan művészek dalai, mint Missy Elliott, Mary J. Blige, Will Smith, Justin Timberlake és Timbaland.

A Cápamese tenger alatti vígjáték, amelyben új értelmet nyer Don Corleone egyik kedvenc mondása: „szegény, ő már a halakkal alszik”.
– A Cápamese sokban hasonlít a Shrekre, hiszen egy kicsit tiszteletlen, egy kicsit lázadó szellemű, miközben nagyon vicces, és rengeteg parodisztikus utalás van benne – szögezi le Jeffrey Katzenberg executive producer. – Ahogyan a Shrek a tündérmeséket szedte ízekre, a Cápamese a klasszikus gengszterfilmeket állítja a talpukról a fejük tetejére.
Vicky Jenson rendező, az Oscar®-díjas Shrek alkotója nem csak azért vett részt a Cápamese létrehozásában, mert a két film között sok hasonlóság van. – Akárcsak a Shrekben, a Cápamesében is rengeteg a találó poén és az őszinte érzelem. A nagy csavar viszont az, hogy fogtunk egy olyan gazdag mitológiát, mint a gengszterműfaj, és nem csupán kifordítottuk, hanem mindjárt le is vittük a tenger fenekére.
Kifigurázzuk a tömegkultúra számtalan népszerű elemét, de a Cápamese közben akcióvígjáték és romantikus vígjáték is egyszerre – folytatja Rob Letterman rendező, aki egyben a forgatókönyv egyik szerzője. – A néző a cselekmény kibontakozásával egyre inkább szurkol a hősök sikeréÊrt, és hisz is bennük. Azt hiszem, ebben a történetben mindenki megtalálja azt, ami érdekes lehet a számára.
A Cápamese egy kis halról szól, aki egyszer nagyot hazudik, hogy megkaphassa mindazt, amiért szerinte élni érdemes: hírnevet, vagyont, tiszteletet, sőt még a szerelmet is – veszi át a szór Bibo Bergeron rendező. – De aztán rá kell jönnie, hogy vágyainak netovábbja mindvégig ott volt az orra előtt, csak ki kellett volna nyitnia a szemét, hogy észrevegye. A nézők alighanem rá fognak jönni, hogy többé-kevésbé mindnyájan így vagyunk ezzel...
A három rendező, Jenson, Bergeron és Letterman külön-külön területre koncentrálta figyelmét a produkció készítése során. – Vickynek elképesztő tehetsége van a színészvezetéshez, a humora pedig még élvezetesebbé teszi a történetet – magyarázza Bill Damaschke producer. – Bibónak évtizedes tapasztalata van animációs filmkészítésben, saját stúdióját vezeti, tehát ő volt az, aki nap mint nap irányította a világosítókat, az animátorokat és a trükkmestereket. Rob a forgatókönyv egyik társszerzője, így ő gondoskodott a cselekménybonyolításról: menet közben pontosan úgy finomítgatott a sztorin, ahogyan mi szerettük volna. Nagy szerencsénk volt, hogy három különböző területen is ennyire tapasztalt és tehetséges szakemberekkel dolgozhattunk együtt!

Cápamese

Cápamese

animációs (szinkronizált)

Szereplők:
AngieRenée Zellweger
(F. Nagy Erika)
LennyJack Black (Molnár Levente)


Gyártó:Dreamworks
Eredeti cím:
Shark Tale
rendezte:

Vicky Jenson, Bibo Bergeron, Rob Letterman
producer:
Jeffrey Katzenberg
Országos bemutató:2004. 10. 28.


Forgalmazza: UIP Duna film
  • Ehhez a cikkhez: Cápamese jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek