Életrajz: CapoteDVD filmek
1959 novemberében Truman Capote a hírekből szerez tudomást egy négytagú kansasi farmercsalád lemészárlásáról. >>>

Capote
Capote
amerikai film 2005
életrajzi film

Egy évvel azután, hogy megjelent nagysikerű regénye, a Breakfast at Tiffany's (a regényből készült film címe magyarul: Reggeli a Tiffanynál), Truman Capote (Philip Seymour Hoffman) egy borzalmas eseményről olvas a New York Times 1959. november 16-i számában: meggyilkolták egy jómódú farmer család négy tagját a kansasi Holcombban. Az írót elképeszti az eset kegyetlensége, értelmetlen brutalitása - az áldozatokat megkötözték, szájukat betömték, mielőtt lelőtték volna őket, az apa torkát pedig elvágták - és azonnal meglátja benne egy komoly újságcikk lehetőségét, amely a bűntény közösségre gyakorolt hatását taglalná.

William Shawntól (Bob Balaban), a The New Yorker legendás szerkesztőjétől megbízást kap a riport elkészítésére, és útnak indul Kansasba. Vele tart gyerekkori barátja, Nelle Harper Lee (Catherine Keener) is, aki néhány hónappal később majd a Ne bántsátok a feketerigót! szerzőjeként nagy hírnévre és egy Pulitzer-díjra tesz szert.

Kansasbe érkezvén gond nélkül sikerül elnyernie a helyiek bizalmát, akik közül a legtekintélyesebb a gyilkosok utáni nyomozást vezető Alvin Dewey (Chris Cooper). Perry Smith (Clifton Collins Jr.) és Dick Hickock (Mark Pellegrino) – a két gyilkos – hamarosan kénytelen visszatérni Kansasba, ahol hosszas bizonyítási eljárás és kihallgatások várnak rájuk.

Ezután Capote meglátogatja őket a börtönben, és amint egyre jobban megismeri a gyilkosokat, rájön, hogy amit korábban egy újságcikkre tartott elegendőnek, az immár könyvvé nőtte ki magát. Azonban Capote-nak meg kell birkóznia egy problémával. Truman nem tudja befejezni könyvét, míg Smith el nem mondja neki saját verzióját a gyilkosságokról, Smith viszont nem akarja megosztani vele saját történetét, amíg van fellebbezési lehetősége.

Szereplők: Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Clifton Collins Jr, Chris Cooper, Bruce Greenwood
Rendező: Bennett Miller
Író: Dan Futterman
Gyártó stúdió: Columbia-TriStar
Forgalmazza: Fórum Home Entartainment
Hossz: 110 perc

DVD Információk:

Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar, angol, cseh, lengyel
Feliratok: magyar, angol, arab, bolgár, horvát, cseh, dán, észt, finn, görög, héber, izlandi, lengyel, litván, norvég, román, svéd, szerb, szlovén, török
Kép: 2,35:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Dokumentumfilm
Rendezői (audio)kommentár

DVD Kritika

DVD Premier: 2006 szeptember 21.

Capote

Capote

Capote

Capote

  • Ehhez a cikkhez: Capote jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek